Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

сряда, 22 декември 2010 г.

ПРЕГЛЕД НА ТУРСКИЯ ПЕЧАТ 21.12.2010 Г.

ПРЕГЛЕД НА ТУРСКИЯ ПЕЧАТ 21.12.2010 Г.

Предлагаме ви кратък обзор на някои от по-важните новини публикувани в днешния турски печат.

Изпратена 21.12.2010 11:44:18 UTC

Обновена 21.12.2010 11:44:18 UTC

Вестник Хабер Тюрк в новината със заглавие „Този проект ще навреди на образцовото партньорство” съобщава, че премиерът Реджеп Тайип Ердоган вчера е изпратил писмо до президента на САЩ Барак Обама във връзка с проекто решението подкрепящо арменските тези за събитията от 1915 година в Османската държава, което се очаква да бъде внесено днес за обсъждане в Камарата на представителите. Вестникът предава, че Ердоган е казал „Ако Камарата на представителите одобри това проекторешение ще бъде нанесена вреда на партньорство между Турция и САЩ”.

Вестник Сабах в новината със заглавие „Страх от разпространението на кризата във Франция” пише, че финансовата криза разпространила се в еврозоната е започнала да застрашава и кредитния рейтинг на Франция. Вестникът отбелязва, че съществува риск от понижаване на кредитния рейтинг на Франция, който по настоящем е ААА и че Белгия също е изправена пред риск от понижение на кредитния си рейтинг.

Вестник Миллиет съобщава, че вчера правителството на Иран е поставило в изпълнение плана за отмяна на субвенциите за петролния и хранителния сектори. Вестникът, който се позовава на официалната информационна агенция на Иран предава, че цените на петрола ще бъдат повишени четирикратно, на природния газ петкратно, а на електричеството трикратно. Вестникът отбелязва, че президентът на Иран Махмуд Ахмединеджат, който е окачествил приложението като „най-голямата операция в иранската икономика” е заплашил демонстрантите възползвали се от полежението, че ще съжеляват.

Вестник Хюрриет съобщава, че след оповестяването на изборната победа на държавния глава на Беларус Александър Лукашенко, страната се е превърнала в бойно поле.Полицията, която се е подготвила добре за демонстрациите е нанесла побой на демонстрантите без да прави разграничение между деца, жени и мъже и е задържала 1200 души, сред които и 7 от кандидатите на опозицията.

Вестник Ватан в новината със заглавие „Европа е скована от студ” отбелязва, че снеговалежите и студовете в Европа продължават. Вестникът пише, че вчера на летище Хийтроу в Лондон са били отменени над 500 полета. Вестникът сочи, че снега и студа са спрели живота и във френската столица Париж и че са били отменени 40% от полетите.

ТРТ / portalturkey.blogspot.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2