Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

петък, 5 ноември 2010 г.

Европейците произхождат от Актопраклък или от Анадола

"ВСИЧКИ ЕВРОПЕЙЦИ СА МАЛКО ТУРЦИ"

Според находките открити в разкопките в античното селище Актопраклък в окръг Бурса притежаващо 8500 годишно минало европейците произхождат от Актопраклък или от Анадола.

Изпратена 05.11.2010 08:31:48 UTC

Обновена 05.11.2010 08:31:48 UTC

Според находките открити в разкопките в античното селище Актопраклък в окръг Бурса притежаващо 8500 годишно минало европейците произхождат от Актопраклък или от Анадола.

Председателят на екипа водещ разкопките в Актопраклък доцент Неджми Карул преподавател в Истанбулския университет посочи, че пордължават разкопките, които се водят с подкрепата на Кметството на Бурса и проучванията на откритите находки.

Карул отбеляза, че в разкопките започнати преди близо 7 години са открили изключително важни находки датиращи от различни периоди, а тази година са открили находки доказващи, че това антично селище е било населявано и преди 8500 години.

Доцент Карул акцентува, че от откритите тук находки става ясно, че областта Актопраклък е била населявана от общности пристигнали отвън и каза дословно „Открито се вижда, че земеделската общност в областта се е преселила от Централен Анадол. Заселилите се тук отвън общности са много по-развити. Към областта са били осъществени постоянни миграции. Областта Чаталхьоюк в окръг Коня притежаваща 9000 годишно минало е важна област населявана от професионални земеделци.

Населението на Актопраклък е пристигнало от Централен Анадол. Съдовете, които са използвали и архитектурата им е сходна с тази в Централен Анадол. Въпреки, че не може да се отстоява с категоричност, че тукашното население се е преселило от Чаталхьоюх, то е историческа истина, че от Чаталхьоюк е имало преселения към други места. Тукашните земеделци са емигрирали в Европа. В тези рамки може да се отстоява, че населението на Актопраклък произхожда от Чаталхьоюк, а прародителите на европейските земеделци са от Бурса”. Доцент Неджми Курул посочи, че от разкопките става ясно, че населението на Актопраклък е притежавало богат културен опит и че от областта са емигрирали голям брой души към различни области по света.

Находките открити по време на разкопките провеждащи се в Европа водят до подобни констатации. Проучванията във връзка с откритите скелети и другите находки показват, че европейците произхождат от Анадола. С подкрепата на 8 чуждестранни и 3 туриски университета се провежда мащабно проучване по въпроса.

Карул каза, „Учените от чужбина също приемат истината, че европейците произхождат от Анадола. Някои учени пристигнаха в Бурса и проведоха проучвания в Актопраклък”.

Доцент Караул отбеляза, че в документалния филм подготвен от професор Йоахим Бургер от университета в Майнц в Германия, който бе излъчен тази година от германския телевизионен канал ZDF е взел за тема произхода на европейските земеделци. Една част от въпросният документален филм бе заснет в Бурса.

Във връзка с въпросният документален филм на професор Бургер немският вестник "Kölner Express" помести на своите страници статия под заглавие «Всички ние сме малко турци», която предизвика голям интерес сред германските читатели. В статията се разказва, че съответно резултатите от изследване проведено в античното селище Актопраклък в окръг Бурса европейците произхождат от Анадола.

Документалният филм разказва, че в хода на проучванията на човешките останки, датиращи от каменната ера е било научно доказано, че тези хора произхождат от Западен Анадол. Професор Бюргер отбелязва, че изследването е било започнато с цел да се изясни, от къде са се появили на територията на континентална Европа нехарактерните за тази област животни. Според неговата научна версия, переселенците от Анадола, заселили се на европейска земя, постепенно се асимилирали и станали прародители на съвременните европейски народи.

ТРТ / Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2