Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

неделя, 7 ноември 2010 г.

ПРЕГЛЕД НА ТУРСКИЯ ПЕЧАТ 06.11.2010

ПРЕГЛЕД НА ТУРСКИЯ ПЕЧАТ 06.11.2010

Обзор на новините по страниците на турските вестници от 6ти ноември 2010та година...

Изпратена 06.11.2010 07:45:09 UTC

Обновена 06.11.2010 07:45:09 UTC

Днешния преглед на турския печат започваме с новина на вестник Ватан озаглавена "В Чанкая бе обсъден проекта за противоракетен щит". В новината пише, че снощи под председателството на президента Абдуллах Гюл и с участието на премиера Ердоган, началника на генералния щаб армейски генерал Кошанер, външния министър Давутоглу и министъра на отбраната Вежди Гьонюл се е провело заседание на което, в рамките на подготовката над въпросите, които ще се обсъдят на срещата на високо равнище на НАТО, е бил разгледан проблемът с предложението за базирането на системи за противоракетна защита в Турция.
Вестник Сабах в новината озаглавена "Европейците имат голямо доверие на Турция" съобщава, че Турция е била включена в индекса ZEW който измерва потребителските настроения в еврозоната и в страните от Централна и Източна Европа и че е изпреварила европейските икономики получавайки 20,9 точки. В новината пише, че най-интересното в доклада за индекса е, че европейците са изразили по-голямо доверие към Турция отколкото към своите страни.
Вестник Хюррийет в новината озаглавена "За един час от Истанбул до Ню Йорк" пише, че НАСА продължава работата си над свръхзвуков пътнически самолет, който ще лети със скорост превъзхождаща седемкратно скоростта на звука и ще преодолява растоянието между Турция и САЩ за един час. В новината пише, че проектът на НАСА цели разработката на космически кораб за многократна употреба, който ще лети до Марс и ще се завръща на земята и че изследванията по проекта ще придадат тласък и на въздухоплаването на земята.
Вестник Сабах пише, че по време на бомбени нападения в две джамии в град Пешавар в Пакистан, са загинали 71 души и над 100 души са били ранени.
В новината озаглавена "Мерапи продължава да изригва огън и дим" вестник Хабер Тюрк съобщава, че изригванията на вулкана, отнел досега живота на 122ма души, са превърнали района в подножието на конуса в ад. В новината пише, че изследователите са изненадани от поведението на вулкана, тъй като с всяко изригване би трябвало да се наблюдава снижавне на вътрешното давление, но в Мерапи всяко изригване води до ново и по-мощно изригване.

ТРТ / Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2