Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

събота, 9 октомври 2010 г.

Реджеп Тайип Ердоган:Не трябва да се позволява да бъде забавяна турската кандидатура за членство в ЕС

© Снимка: БГНЕС.

Ангела Меркел и Реджеп Ердоган обсъдиха интеграцията на турците в германското общество

Автор:Световните агенции

Не трябва да се позволява да бъде забавяна турската кандидатура за членство в ЕС, заяви днес турският премиер Реджеп Тайип Ердоган, изразявайки загриженост, че някои страни членки възпрепятстват присъединяването на мюсюлманската страна към ЕС. Процесът не трябва да се забавя, заяви Ердоган на обща пресконференция с германския канцлер Ангела Меркел.

Германският канцлер призова Турция да съдейства за интеграцията на живеещите в Германия турци. Става въпрос не за асимилация, а за интеграция, подчерта Меркел в разговор с Ердоган. За да получат равни шансове на германския пазар на труда, турците преди всичко трябва да учат немски език, подчерта Меркел. От своя страна Ердоган отбеляза голямото значение на интеграцията на живеещите в Германия 2,7 милиона турци. Според него Германия и Турция трябва заедно да активизират усилията за интеграцията на чужденците в германското общество.

Министър-председателят на Турция приветства изявлението на германския президент Кристиян Вулф, че ислямът, заедно с християнството и хиндуизма, се е превърнал в неотменима част от германското общество. В речта си по сучай 20-годишнината от обединяването на Германия Вулф призова германската държава не само да въвежда интеграционнни и езикови курсове за чужденци, но и да им даде
възможност да се обучават на родния си език.

Българско национално радио / Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2