Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

неделя, 10 октомври 2010 г.

Никой няма право да дамгосва с петното на радикален ислям цяла общност

Никой няма право да дамгосва с петното на радикален ислям цяла общност

Автор:БНР, "Неделя 150"

© Снимка: БГНЕС

Заместник-председателят на ДПС Лютви Местан

Парламентарната група на ДПС ще иска среща с председателя на ДАНС Цветлин Йовчев заради антиислямистката акция в благоевградското село Лъжница. Това обяви в предаването "Неделя 150" заместник-председателят на партията Лютви Местан. По думите му, твърденията за риск от вътрешен екстремизъм в страната трябва да бъдат обосновани:

В противен случай ще останем с впечатление, че подобни твърдения на представители на специализирани институции имат по-скоро за цел да подплатят политическите внушения на лидера на "Атака". Точно в тази връзка ние през следващата седмица ще поискаме среща с председателя на ДАНС, като парламентарна група, защото нищо не дава право на никого да дамгоса с петното на радикален ислямист или фундаменталист цяла една общност.

Според избрания за национален омбудсман Константин Пенчев подобни акции трябва да се правят с по-малка конфронтация на религиозна или етническа основа:

Ние не знаем нито каква е целта на тази акция, нито знаем наистина конкретно има ли резултат. От тук нататък не бива да възхваляваме тази акция, но не бива, по моему, и да я отричаме априори. Тези акции са за защита на държавния ред, но трябва да има колкото се може по-малко конфронтации на религиозно и на етническо равнище.

Българско национално радио / Минаре България

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2