Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

неделя, 10 октомври 2010 г.

ПРЕГЛЕД НА ТУРСКИЯ ПЕЧАТ 10.10.2010

ПРЕГЛЕД НА ТУРСКИЯ ПЕЧАТ 10.10.2010

Преглед на новините по страниците на турските вестници от 10ти октомври 2010та година...

Изпратена 10.10.2010 07:29:42 UTC

Обновена 10.10.2010 07:29:42 UTC

Вестник Йени Шафак, в новината озаглавена "Премиерът ще посети Сирия и Пакистан", съобщава, че утре премиерът Ердоган ще отпътува на посещение в Сирия, а във вторник ще посети Пакистан. Вестникът отбелязва, че Ердоган ще осъществи еднодневно делово посещение в Сирия, след което във вторник ще отпътува за Пакистан, където ще посети районите, които пострадаха от бедствените наводнения, след което ще осъществи и официални контакти.
Вестник Сабах пише, че премиерът Ердоган е разговарял в Берлин с канцлера на Германия Ангела Меркел и след разговора е била организирана съвместна пресконференция, на която Ердоган е поискал подкрепата на Германия и на другите страни от ЕС за борбата с тероризма, подчертавайки че ПКК, която е обявена от ЕС за терористична организация, продължава да води дейност в страните от ЕС под други имена.
В новината под заглавието "Благодарност към Турция от Пакистан" вестник Миллийет съобщава, че синът на президента на Пакистан Асъф Али Зердари, Билявел Бутто Зердари, е благодарил на Турция за помоща оказана на населението на районите които пострадаха от бедствените наводнения.
Вестник Стар пише, че семействата на турците които бяха убити по време на израелската военна операция на кораба "Мави Мармара" се готвят да заведат дело срещу Израел в Международния Наказателен Трибунал в Хага. Вестникът предава думите на адвоката на турските семейства, Рамазан Арътюрк, че Израел е потъпкал редица международни закони.
Вестник Ватан пише, че снощи с официална церемония в Анталия е бил открит 47мия международен филмов фестивал "Златния Портокал".
В новина на вестник Хабер Тюрк се отбелязва, че на провинциалните и кметски избори във Виена, ще участват 83 кандидата от турски произход, от различни политически партии в страната.

ТРТ / Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2