Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

понеделник, 13 септември 2010 г.

Европейският съюз и САЩ приветстваха положителните резултати от гласуването на референдума за конституционни промени в Турция

Европейският съюз и САЩ приветстваха положителните резултати от гласуването на референдума за конституционни промени в Турция, определяйки го като стъпка в правилната посока.

Видео тук.

Еврокомисарят по разширяването на ЕС Щефан Фюле заяви, че "реформите са стъпка в правилната посока, тъй като може да бъдат приложени към голям брой от дългосрочните приоритети на Турция за членство в Европейския съюз". 58 % от турските избиратели одобриха противоречивите конституционни промени за преструктуриране на съдебната система и ограничаване на влиянието на армията. Това сочат предварителните резултати, обявени от премиера Реджеп Ердоган. Според Брюксел данните демонстрират продължаващия ангажимент на турските граждани за реформи, с оглед разширяване на техните права и свободи. Президентът на САЩ Барак Обама приветства "жизнеността на турската демокрация", след близо 80% избирателна активност на референдум. Ердоган заяви, че между 77 и 78% от избирателите, имащи право на глас, са се явили пред урните, а 58% от тях са подкрепили референдума.
Автор: Мартин Гицов

бнт / Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2