Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

понеделник, 13 септември 2010 г.

ПРЕГЛЕД НА ТУРСКИЯ ПЕЧАТ 13.09.2010

ПРЕГЛЕД НА ТУРСКИЯ ПЕЧАТ 13.09.2010

Обзор на новините по страниците на турския печат от 13ти септември 2010та година...

Изпратена 13.09.2010 07:10:13 UTC

Обновена 13.09.2010 07:10:13 UTC

Прегледа на новините по страниците на днешните турски вестници започваме с вестник Джумхурийет. Вестникът отбелязва, че на проведения вчера референдум над пакета с конституционни промени, пакетът е бил приет с гласовете на 58 процента от избирателите участвали в гласуването и отбелязва, че в 18 окръга повече са били гласовете против пакета, а в 63 окръга повече са били гласовете в подкрепа на пакета с конституционни промени.
Същият вестник е дал широко място и на снощната финална среща от Световното Първенство по Баскетбол, между националните отбори на Турция и САЩ. В новината се отбелязва, че турския национален отбор е загубил срещата и е спечелил сребърен медал, а златния медал и световната титла са спечелени от САЩ.
Вестник Миллийет в новина озаглавена "Благодарим ви гиганти" пише, че 12тте гиганта на националния отбор и треньора им Богдан Танйевич са постигнали исторически успех спечелвайки второто масто на световното първенство по баскетбол. В новината се предават и думите на Танйевич, че желае да остане още известно време на поста тъй като с баскетболистите сега са си поставили целта да се класират за първи път в историята на турския баскетбол на олимпийски игри и да постигнат подобен успех и на олимпиада.
Вестник Хюррийет съобщава, че президентът на САЩ Барак Обама е потърсил по телефона премиера Ердоган и гое поздравил за великолепната организация на световното първенство по баскетбол и за прявеното гостоприемнство. Вестникът сочи, че сред най-добрите пет играча на световното първенство е заел място и звездата на турския национален отбор Хидайет Тюркоглу.
Вестник Сабах съобщава, че екип на турския Червен Полумесец е построил в Пакистан с материалите пристигнали с Влака на Доброто, префабрични жилища за бежанците напуснали домовете си поради бедствените наводнения.
Вестник Стар съобщава, че филмът "Мнозинство" на режисьора Серен Юдже, е спечелил наградата "Лион на Бъдещето", на 67мия международен филмов фестивал във Венеция. В новината пише, че Серен Юдже по-рано е биила асистент на прочутия турски режисьор Фатих Акън.

ТРТ / Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2