Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

сряда, 8 септември 2010 г.

ПРЕГЛЕД НА ТУРСКИЯ ПЕЧАТ 08.09.2010 Г.

ПРЕГЛЕД НА ТУРСКИЯ ПЕЧАТ 08.09.2010 Г.

Предлагаме ви кратък обзор на някои от по-важните новини публикувани в днешния турски печат.

Изпратена 08.09.2010 08:31:49 UTC

Обновена 08.09.2010 08:31:49 UTC

Вестник Сабах съобщава, че премиерът на Русия Владимир Путин е казал, че петролопровода Самсун-Джейхан, който ще облекчи трафика през Босфора и Дарданелите ще бъде реализиран с участието на руски компании. Вестникът отбелязва, че Путин в речта си на заседанието на международното идейно учреждение „VayDay” в Сочи е казал, че е било постигнато споразумение относно петролопровода Самсун-Джейхан и че проекта ще бъде реализиран от Турция и Русия.

Вестник Сабах предава, че председателят на Европейската комисия Хосе Мануел Барозу е отправил призив към Европейските страни да действат единно пред предизвикателства като икономическа криза, енергийна и финансова политика, трудовата заетост и сигурността. Барозу е казал „Двайсет и седемте страни от Европейския съюз или плуват, или потъват заедно. Това се отнася и за националните политики по въпросите на имиграцията и правата на всеки един гражданин”. Вестникът пише, че Барозу също така е казал „Ако бяхте интегрирали Турция в ЕС, в Гърция нямаше да избухне криза”.

Вестник Миллиет съобщава, че с всеки изминал ден расте броя на жертвите от наводненията и свалчищата в Централна Америка. Вестникът предава, че броят на хората останали принудени да напуснат домовете си поради наводненията в Гватемала и Мексико е достигнал наколко хиляди, броят на жертвите в Гватемала се е покачил на 48, а за безследно изчезнали са обявени 15 души.

Вестник Стар отбелязва, че Израел е преминал в алармено състояние в очакване на флотилия от 20 кораби, която се очаква да потегли на път през идните месеци за да достави помощи за Газа. Вестникът предава, че израелският художник Дрор Файлер, който е един от организаторите в интервю за вестник „Йерусалим Пост” е казал, че флотилията ще бъде състевана най-малко от 12 кораба, на борда на които ще има най-малко 1000 души и че очакват широко участие от Европа и САЩ.

Вестник Джумхуриет пише, че в елиминациите за Европейското първенство по футбол през 2012та националният отбор по футбол на Турция е победил отбора на Белгия с резултат 3 на 2.

ТРТ / Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2