Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

неделя, 29 август 2010 г.

Преглед на печата - 29.08.2010 г.

ПРЕГЛЕД НА ТУРСКИЯ ПЕЧАТ 29.08.2010 Г.

Предлагаме ви кратък обзор на някои от по-важните новини публикувани в днешния турски печат.

Изпратена 29.08.2010 10:32:19 UTC

Обновена 29.08.2010 10:32:19 UTC

Вестник Миллиет в новината със заглавие „Придошлите води в Пакистан образуваха вътрешно море” съобщава, че в Северен Пакистан придошлите води са започнали да се изтеглят, но в южните части на страната опасността продължава. Вестникът отбелязва, че не се занае колко още ще издържи язовира Котри в град Хайдарабад, който държи под контрол водите; Ако язовира прелее може да образува най-голямото сладководно езеро в света.

Вестник Сабах в новината със заглавие „72 хиляди деца са на прага на смъртта” пише, че през последните два дни 1 милион души са напуснали домовете си в Пакистан поради покачаването на нивото на водите.

Вестник Сабах отбелязва, че в сблъсъците избухнали след нападението на многобройна група талибани срещу 2 американски бази на афганистанската граница с Пакистан са били убити 24 талибани и са били заловени 5 талибани.

Вестник Ватан пише, че турският контенгент намиращ се на служба в Афганистан едновременно отговаря за обучението на афганските военнослужещи, а също тако предоставя здравни услуги на афганския народ. Вестникът предава, че болницата в лагера Гази, където турските военнослужещи обучават афганкските войници предоставя услуги и на афганския народ.

Вестник Ватан в новината със заглавие „Анстрийската управляваща партия номинира 99 кандидати от турски произход” съобщава, че австрийската Социал-демократическа партия е номинирала 99 кандидати от турски произход за Виенския парламент, изборите за който са запланувани за 10 Октомври.Вестникът сочи, че съветничката по интеграционните въпроси на Виенския парламент Сандра Фраунбергер е казала „Всички граждани на Австрия имат правото да избират и да бъдат избирани. Но този година сме изключително щастливи да видим толкова много кандидати с турски произход”.

Вестник Хабер Тюрк предава, че в първата си среща от група Ц на Световния шампионат по баскетбол в Турция националния отбор на Турция е победил отбора на Кот д`Ивоар с резултат 86 на 47.

ТРТ / Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2