Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

събота, 28 август 2010 г.

Преглед на печата - 28.08.2010 г.

ПРЕГЛЕД НА ТУРСКИЯ ПЕЧТ 28.08.2010 Г.

Предлагаме ви кратък обзор на някои от по-важните новини публикувани в днешния турски печат.

Изпратена 28.08.2010 10:41:33 UTC

Обновена 28.08.2010 10:41:33 UTC

Вестник Заман в новината със заглавие „Помощите изпратени за Пакистан ще бъдат приспаднати от данъчната основа” съобщава, че премиерът на Турция Реджеп Тайип Ердоган е отбелязал, че според решението взето от Министерския съвет помощите изпратени от турските бизнесмени за Пакистан ще бъдат приспаднати от данъчните основи. Вестникът предава, че Ердоган е казал, че парите събрани в рамките на помощната кампания започната от Министерския съвет за Пакистан са достигнали 22 милиона лири, а в рамките на кампанията започната от дирекцията по вероизповеданията са били събрани 30 милиона турски лири. Вестникът предава, че помощните кампании започнати в Турция в помощ на Пакистан продължават и тази седмица. Вестникът сочи, че премиерът Ердоган е казал, че планира да осъществи посещение в Пакистан.

Вестник Хабер Тюрк съобщава, че държавният секретар на САЩ Хилари Клинтън на конференцията за Кипър проведена в Кипърската гръцка част е отправила следното послание „Международната общественост се измори от безрезултатните усилия за разрешаването на Кипърския въпрос”. Вестникът отбелязва, че в своето послание Клинтън е акцентувала, че преговорите водещи се между лидерите на двете страни са единственния път за обезпечаването на мира в Кипър. Вестникът предава, че Клинтън е отправила призив към всички кипърски гърци да подкрепят решенията, които двамата лидери в Кипър трябва да вземат през есента за разрешаването на въпроса.

Вестник Стар съобщава, че външният министър на Германия Гуидо Вестервеле, който осъществи посещение в сръбската столица Белград е отправил важни послания относно независимостта на Косово. Вестникът пише, че Вестервеле е казал, че независимостта на Косово, която бе призната от мнозинството от европейските страни вече е една реалност и е поискал Белград да сложи край на дискусиите относно статута на Косово. Вестникът акцентува, че Вестервеле е казал „Териториалната цялост на Косово е въпрос, който не подлежи на дискусии”.

Вестник Йени Шафак в новината със заглавие „Грандиозно откриване” съобщава, че Световният шампионат по баскетбол през 2010 година, чиито домакин е Турция е бил открит с грандиозна церемония. Вестникът отбелязва, че в рамките на церемонията по откриването на шампионата са били изнесени концерти на редица прочути изпълнители и грандиозни танцови представления. Вестникът предава, че в рамките на програмата 300 деца от 110 страни са изпълнили заедно с турската звезда Кърач песента на Световния шампионат по баскетбол.

ТРТ / Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2