Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

петък, 27 август 2010 г.

ПРЕГЛЕД НА ТУРСКИЯ ПЕЧАТ 27.08.2010 Г.

ПРЕГЛЕД НА ТУРСКИЯ ПЕЧАТ 27.08.2010 Г.

Предлагаме ви кратък обзор на някои от по-важните новини публикувани в днешния турски печат.

Изпратена 27.08.2010 10:32:35 UTC

Обновена 27.08.2010 10:32:35 UTC

Вестник Сабах предава, че в списъка на „225те най-големи международни строителни компании” са включени 33 турски фирми, с което Турция се нарежда на второ място в света. Вестникът отбелязва, че списъкът е бил подготвен вземайки се предвид стойността на общите проекти реализирани от фирмите в чужбина и че в миналогодишния списък са били включени 31 турски компании.

Вестник Стар съобщава, че заместник министърът на туризма на Египет Амр Елезаби е отбелязал, че през тази година е бил осъществен 20 процентен ръст в броя на египетските туристи посетили Турция. Вестникът предава, че Елезаби е казал, че с отмяната на визите между двете страни се очаква през идната година да бъде осъществен 30 процентен ръст.

Вестник Хюрриет сочи, че Парламентът на турските износители е започнал в сътрудничество с Турския червен полумесец помощна кампания за Пакистан. Вестникът пише, че в рамките на тази кампания са били събрани 1 милион турски лири. Вестникът отбелязва, че Търговската палата на Бурса е съобщила, че ще изпрати 400 хиляди турски лири финансова помощ за Пакистан.

Вестник Заман съобщава, че двама израелски театрални актьори в знак на бойкот срещу еврейските селища в Палестина са заявили, че няма да участват в заплануваното театрално представление в еврейското селище Ариел на западния бряг на река Йордан.

Вестник Йени Шафак в новината със заглавие „Следствието срещу Рож ТВ се води от един единствен полицай” съобщава за причините за безрезултатното протичане на следствието започнато в Дания преди 6 години срещу медийния орган на терористичната организация ПКК- Рож ТВ. Вестникът предава, че следствието срещу Рож ТВ се води от един единствен полицай. Вестникът отбелязва, че същият полицай е натоварен с редица други задължения сред които и събирането на доказателства за следствието във връзка с войната между престъпните чети в Копенхаген.

ТРТ / Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2