Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

неделя, 11 юли 2010 г.

Дженифър Лопес ще плаща милиони компенсации за отменения концерт в Северен Кипър

Дженифър Лопес ще плаща милиони компенсации за отменения концерт в Северен Кипър

© Снимка: БГНЕС

Организаторите на концерта на Дженифър Лопес в Северен Кипър, който изпълнителката отмени, ще поискат между 35 и 40 милиона долара компенсации, съобщават турските медии.

Концертът на Лопес трябваше да се състои на 24 юли в турската част на остров Кипър и за него тя щеше да получи хонорар от 3 млн. долара. Певицата отмени изявата след бурно недоволство на десетки хиляди кипърски гърци в САЩ, Великобритания и на острова срещу посещението на попзвездата в Северен Кипър, признат като държава единствено от Анкара. Организаторите смятат, че концертът е бил отменен по политически причини и затова ще търсят компенсации от звездата.

В същото време говорител на турското външно министерство окачестви като "нарушение на човешките права" отменения концерт. Коментирайки изявлението на представител на Дженифър Лопес, че певицата "никога не е подкрепяла държава, институция или режим, които биха имали връзка с каквото и да било нарушаване на човешките права", говорителят Бурак Йозюгерин заявил, че "спъването на културни прояви е нарушение на човешките права".

Агенция "Новости" / Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2