Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

неделя, 2 май 2010 г.

Продължава провокацията на едното от двете ВМРО-та и СКАТ към Турция ! НАРУШАВАТ СЕ ПРАВАТА НА ТУРСКОТО МАЛЦИНСТВО В БЪЛГАРИЯ !!!

ВМРО очаква 100-хилядния подпис срещу „Турция в ЕС” !

02.05.2010

Днес се очаква да бъде регистриран стохилядният подпис в подписката на ВМРО за референдум срещу членство на Турция в ЕС.

За целта ВМРО организира маса за подписи в центъра на София, пред катедрален храм „Св. Александър Невски".

В 12.00 часа председателят на партията Красимир Каракачанов ще награди с българското знаме положилия подпис под номер 100 000.

Припомняме, преди дни турският консул в Пловдив Джунейт Явузджан окачестви като популизъм подписката на ВМРО за референдум против членството на Турция в ЕС.

От организацията изразиха мнение, че подобни коментари са неуместни и нагли и настояха министър Николай Младенов да поиска обяснения от Явузджан за политическата му активност на територията на България.н.бг

:::

НАРУШАВАТ СЕ ПРАВАТА НА ТУРСКОТО МАЛЦИНСТВО В БЪЛГАРИЯ !!!

Съветът на Европа разкритикува България за лошо отношение към турското малцинство !

01 Май 2010

СЕ разкритикува България за лошо отношение към турското малцинство !

:::

In Turkish language:

AKPM, Bulgaristan'ı Türk azınlığın haklarına saygı göstermediği için eleştirdi !

:::

Водещата междуправителствена организация за съблюдаване на човешките права в Европа осъди България за лошо отношение към турското малцинство и разкритикува страната, че не е взела мерки за възстановяване на пълните права на етническата група, пише в-к „Заман”.

В доклад на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа от хуманитарната агенция призовават българските власти „надлежно да разследват нарастващия брой на случаи на расистки и ксенофобски действия, като устни и физически нападения, опорочаване на джамии, както и провокативни кампании от страна на някои политически партии”.

В одобрения единодушно документ се посочва още, че в исторически план турците и ромите са двете най-големи етнически групи в България, подложени на дискриминация.akt.com

Photobucket

1 коментар:

  1. Аз като българин съм отвратен от постъпката на тази невзрачна безполезна партийка като вмро-кои са те за да дават мнения кой къде да бъде.С какво може ние да се гордеем ,че сме в ЕС? -с голямата безработица ли,с голямата престъпност ли,с некачествената и ниската образователна с-ма ли,с грабежите и изнасилванията на собствените си деца ли-с какво сме заслужили да даваме мнението си кой за какво е достоен!?Срамувам се в този момент ,че съм българин!Славчо се надуваше когато беше преди месец в Истанбул ,тръбеше по вестниците как е бил посрешнат, а сега неговата партия подписки ще събира-нека той им каже как е в Турция,беше доста очарован от визитата си там,но това сме ние неблагодарно племе...А на тези деца които висят по сергийте кой ще им извини отсъствията в у-ще докато дремят там за да събират подписи и да раздават безплатни сандвичи на старците срещу подпис или пък сами си се подписват за по-голяма бройка за да получат % за висенето си,едва ли някой от тях знае коя е столицата на Турция ,но за някой лев мръзнат за тоя дето духа ....Жалки и смешни сме -дано се осъзнаем и политиците ни спрат това безумство на тази жалка партийка и смешна телевизийка които ни очернят пред ЕС и Света!

    ОтговорИзтриване

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2