Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

петък, 2 април 2010 г.

100 хиляди броя розови балони пуснати на булевард Истаклял !

100 000 розови балона в Истанбул за празника на хумора и шегата !

Автор: Нахиде Дениз – за БНР от Истанбул

Не на шега се развеселиха жителите и гостите на Истанбул на днешния международен ден на хумора и шегата. Точно по обяд, на най-оживения булевард Истаклял в центъра Таксим на мегаполиса край брега на Босфора се изсипаха над главите на хората 100 хиляди броя розови балони.

Забележителна гледка преставляваха розовите балони, които политаха към земята и образуваха впечатляваща цветна феерия. Минувачите, които в тоя час са най-много, отначало с изненада проследиха балоните, а след това като децата се втурнаха да ги ловят, като се напреварваха един през друг, за да ги стигнат, смееха се, пукаха балоните... Булевардът Истиклял порозовя от балони, което се случва за пръв път и сигурно ще се запомни...

Инициатор на идеята е една турска фирма. "Избрахме нарочно 1 април международния ден на хумора и шегата, за да разсмеем макар и за кратко жителите на Истанбул и гостите, които тези дни са изпълнили града и както виждате успяхме. Целта ни е да превърнем хумора и шегата в традиция на града край Босфора," каза Бурхан Чекмез от от името на организаторите.

бнр /

Photobucket

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2