Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

четвъртък, 25 февруари 2010 г.

ИЗКАЗВАНЕ НА ПРЕДСТАВИТЕЛ НА АТАКА В МЕСТНИЯ ПАРЛАМЕНТ В КЪРДЖАЛИ СЪЗДАДЕ ЕТНИЧЕСКО НАПРЕЖЕНИЕ !

ИЗКАЗВАНЕ НА ПРЕДСТАВИТЕЛ НА АТАКА В МЕСТНИЯ ПАРЛАМЕНТ В КЪРДЖАЛИ СЪЗДАДЕ ЕТНИЧЕСКО НАПРЕЖЕНИЕ !

ДПС разпространи декларация срещу изказването на общинския съветник от „Атака“ в Кърджали Вячеслав Спасов “Ако г-н кметът може да си хвърли шапката и има къде да отиде, аз няма къде да отида, ще остана тук защото това е моята родина“.
Документът беше прочетен от председателя на групата съветници от ДПС пред местния парламент и ще бъде изпратен до президента на републиката, до председателя на парламента, до премиера, Комисията за защита от дискриминация и до Европейската комисия.

.....

П Р О Т Е С Т Н А Д Е К Л А Р А Ц И Я


Ние, съветниците от групата на Движение за права и свободи, изразяваме своя категоричен протест срещу изказването на общинския съветник от Партия ”Атака” Вячеслав Спасов на заседанието на Общинския съвет – Кърджали на 25 февруари 2010 г.
Същият чрез своите думи ни връща в най-мрачните години от новата история на нашата страна – т.н.”Възродителен процес” и борбата на българските граждани от турски произход за възстановяване на техните граждански права през 90-те години на 20-ти век.
Отправяйки груби обиди и квалификации към кмета на община Кърджали инж.Хасан Азис и съветниците от групата на Движение за права и свободи по време на обсъждането на проект – бюджета на община Кърджали за 2010 г., той съзнателно провокира етническо напрежение.
Остро възразяваме срещу опитите за подлагане под съмнение на нашата принадлежност и лоялност към нашата Родина – РБългария.
В европейска България не може да има опити за нов „Възродителен процес” и етническо прочистване!
Недопустимо е представител на политическа партия и общински съветник да разпалва етническа нетърпимост и дискриминация.
Ние винаги сме били, сме и ще бъдем гарант за етническа толерантност и утвърждаване на европейските ценности на равноправие по отношение на етнос, пол и религия.
Като български граждани декларираме, че сме работили и ще продължим да работим за просперитета и благоденствието на жителите на община Кърджали.
Призоваваме всички национално отговорни политически партии, гражданските организации и обществеността да продължим да работим за утвърждаването на Кърджали като столица на толерантността.

25. 02. 2010 г.
Гр. Кърджали Общински съветници
от групата на ДПС
Общински съвет-Кърджали

http://www.kircaalihaber.com / Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2