Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

четвъртък, 25 февруари 2010 г.

Съд в Истанбул повдигна обвинения срещу още осем турски офицери за заговор през 2003 г. за сваляне на консервативното ислямистко правителство !

Още турски офицери бяха обвинени за заговор през 2003 г. !

Съд в Истанбул повдигна обвинения срещу още осем турски офицери за заговор през 2003 г. за сваляне на консервативното ислямистко правителство. 20 офицери, накои от които с много висок ранг, са подведени под отговорност по тази афера. Сред новите осем обвиняеми петима офицери са на активна служба, трима от запаса, от които двама са генерали. Те са били разпитвани часове от прокурорите, преди да бъдат арестувани и подведени под отговорност. Вчера същият съд подведе под отговорност за принадлежност към нелегална организация и арестува други 12 офицери, сред тях двама действащи адмирали и двама адмирали и един генерал от запаса. Останалите подведени под отговорност също са офицери с висок ранг. Десетина от заподозрените бяха освободени.

Тази безпрецедента съдебна офанзива срещу представители на армията в Турция последва задържането в понеделник на около 50 военнослужещи по разследване за заговор, целящ да свали от власт Партията на справедливостта и развитието, която е с ислямистки корени и управлява в Турция от осем години.

Българско национално радио / Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2