Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

петък, 11 декември 2009 г.

Turkiye Haberler - 11.12.2009 !

Законопроектът за президентските избори е внесен в парламента на Турция
11 декември 2009 | 12:31 | Агенция "Фокус"
Анкара. Законопроектът за президентските избори бе внесен във Великото национално събрание на Турция вчера, съобщава Анадолската агенция. Ако законът бъде приет, президентът на Турция ще бъде с петгодишен мандат, като се разрешават два мандата, които може да бъдат и последователни. Досега мандатът на държавния глава бе седемгодишен и еднократен.
Законопроектът урежда финансирането на предизборната кампания на кандидатите за президент. Ако кандидатът за държавен глава е един, се организира референдум, пише също в проекта.

Председателят на Военния комитет на НАТО е на посещение в Турция
11 декември 2009 | 12:03 | Агенция "Фокус"
Анкара. Председателят на Военния комитет на НАТО адмирал Джампаоло ди Паола разговаря днес в Анкара с началника на генералния щаб на турските въоръжени сили Илкер Башабуг, съобщава Анадолската агенция. Адмиралът пристигна днес в турската столица.

АФП: При инцидента в Бурса са загинали 19 миньори
11 декември 2009 | 10:23 | Агенция "Фокус"
Анкара. Деветнайсет миньори загинаха, след като експлозия на газ предизвика срутване на земна маса във въгледобивна мина в Северозападна Турция, съобщи Анадолската агенция, позовавайки се на турския министър на труда Йомер Динчер, предаде АФП.
„Спасителните екипи са достигнали района на инцидента. За съжаление всички работници там са загинали,” каза Динчер.
Първоначално властите обявиха, че експлозията късно в четвъртък в рудник в Мустафакемалпаша, провинция Бурса, е причинила смъртта на шестима подземни работници.

Анадолска агенция: 19 миньори загинаха при струтване в мина в провинция Бурса
11 декември 2009 | 10:03 | Агенция "Фокус"
Мустафакемалпаша. Загинали са всички 19 миньри, блокирани от струтване в мина в провинция Бурса, съобщи днес турският министър на труда Йомер Динчер, цитиран от Анадолската агенция. От експлозията подпорите изцяло са рухнали. Продължават усилията да бъдат извадени телата на миньорите, каза Динчер.
Експлозията в мина в град Мустафакемалпаша в провинция Бурса, Северозападна Турция, стана късно вчера. Миньорите са се намирали на дълбочина 220 метра.

Броят на загиналите при експлозия турски миньори достигна девет души
11 декември 2009 | 09:58 | Агенция "Фокус"
Анкара. Броят на загиналите при взрив на газ метан турски миньори се увеличи на девет души, предаде РИА Новости. Инцидентът стана във въгледобивен рудник в западната турска провинция Бурса.
Продължава издирването на още двама миньори, които са затрупани от земна маса, съобщават турските медии, позовавайки се на местните власти.
В момента на експлозията в шахтата на мината са се намирали общо 19 подземни работници.

Интерфакс: Броят на загиналите в Турция миньори може да се увеличи
11 декември 2009 | 09:00 | Агенция "Фокус"
Бурса. В резултат на експлозия на газ метан във въгледобивна мина в провинция Бурса, Западна Турция, са загинали най-малко шестима души, предадоха световните агенции. Местните власти съобщиха, че затрупани под земята остават още 13 миньори, чиято съдба в момента е неизвестна.

При инцидента в мина в Турция са загинали шестима миньори
11 декември 2009 | 06:38 | Агенция "Фокус"
Анкара. Шестима миньори са загинали, а други 13 остават блокирани след експлозия на метан във въгледобивна мина в турската провинция Бурса, съобщава РИА Новости, цитирайки местни медии.
Предишната информация беше за 15 блокирани под земята миньори.
Спасителната акция се води лично от министъра на труда на Турция Йомер Динчер. Министърът е съобщил, че на екипите остават 30 метра до мястото, където са миньорите, като все още има надежда мъжете да бъдат спасени.
Инцидентите в турските мини не са рядко явление, като най-тежката подобна авария в резултат на избухване на метан отне живота на 270 души през 1992 г.

Шахта е рухнала в мина в Турция, 15 души са блокирани под земята
11 декември 2009 | 01:25 | Агенция "Фокус"
Анкара. Шахта е рухнала в мина в северозападната част на Турция, 15 души са блокирани под земята, съобщава агенция Ройтерс.
Инцидентът е станал край село в провинция Бурса.
Към момента причините за рухването на шахтата са неизвестни, организирана е спасителна операция.
Като възможна причина за инцидента се посочва взрив на метан. Миньорите са блокирани на дълбочина 220 метра.

Президентът на Турция е на посещение в Албания
11 декември 2009 | 00:17 | Агенция "Фокус"
Анкара. Турският президент Абдуллах Гюл е на държавно посещение в Албания, съобщава Анадолската агенция. Гюл пристигна вчера в Тирана, където разговаря с албанския си колега Бамир Топи. Програмата му включва срещи д председателя на парламента Йозефина Топали, премиера Сали Бериша и лидера на главната опозиционна Социалистическа партия Еди Рама.
По-късно днес Абдуллах Гюл ще отпътува за Черна гора, където ще бъде официален гост на президента Филип Вуянович.

Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2