Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

понеделник, 21 декември 2009 г.

Обилни снегове и дъждове затрудниха живота в Турция !

Обилни снегове и дъждове затрудниха живота в Турция !

Автор: Нихал Йозерган - кор. на БНР в Турция

Студ и сняг в източна Турция и проливни дъждове в западните райони затрудняват живота в южната ни съседка. След изсипалите се през последните няколко дни силни порои, придошлите води на реките Марица, Тунджа и Арда заляха големи земеделски райони на Одринска Тракия. Затворени за движение са много мостове и пътни участъци. Заради наводнени части от стария международен път, свързващ Истанбул с Одрин и Капъ Куле, движението задължително се отклонява към платената международна магистрала Е-5. Под води е и одринският район Къркпънар, където ежегодно се провеждат традиционните народни борби на турските пехливани.

Бездомник в истанбулския квартал Зейтинбурну стана първата жертва на бялата смърт. Граждани, отиващи на работа сутринта, го открили замръзнал на автобусната спирка. Вероятно човекът е починал, след като се е унесъл в сън.

Заради силния вятър снощи беше преустановено пътуването с фериботи и преминаването на морските съдове на Босфора, където в открити води вълните достигнаха до 5-6 метра. Много самолети на летище „Ататюрк” в европейската част излитат с големи закъснения, заради лошите метеорологични условия. Отменени са и голям брой фериботни връзки и полети във вътрешните линии от Истанбул за Чанаккале, Адана, Измир и др. градове.

Заради бушуващата повече от 48 часа буря, на места в Истанбул и Бурса скоростта на вятъра достигна 80 км в час. Стихията в Бурса изпочупи дървета и разруши покривите на много домове и сгради. В болниците на града бяха приети около 150 души, натровени с газ по време на сън, заради неизгасените печки с въглища.

Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2