Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

сряда, 2 декември 2009 г.

Филм за бетонната джунгла "Слънчев бряг" !

Гледайте филма "Бетонни градини",Генка Шикерова за Слънчев бряг !

Гледайте филма "Бетонни градини",Генка Шикерова за Слънчев бряг !

Бетонни градини

23.11.2009 / 17:19

Автор: Генка Шикерова
Оператор: Борис Пинтев
Продуцент: Венелин Петков
Два епизода

Епизод едно: "Слънчев бряг"
28 ноември 2009 г., 22:30 ч.

Слънчев бряг - пътят на курорта от зелен оазис за 30 хиляди души, до бетонното гето за 200 хиляди. Как от пясъците през 60-те и 70-те години след много грижи израства гора и как през 90-те гората е безогледно унищожена. Луксозният комплекс от недалечното социалистическо минало, който днес се рекламира с водки на промоция. От идеите за семеен уют до ежедневието на евтиния разврат.

Първата част на поредицата „Бетонни градини” е разказ за комплекса Слънчев бряг от момента на неговото създаване до днес – с етапите на изграждането му и хората, които вземат решенията. Авторът Генка Шикерова търси виновниците за бетонирането на крайбрежието и разкрива схемата на систематичното му унищожаване. Филмът е стряскаща съпоставка между реалността преди края на 80-те години и последвалата ера на беззаконие и хаос .

Епизод две: "Къща край брега"
5 декември 2009 г., 22:30 ч.

"Къща край брега" е втора част от поредицата. Филмът разбива митовете, разпространявани у нас за масовото събаряне на хотели и вили по испанския бряг. Авторът Генка Шикерова разказва историята на семейство британски пенсионери, които след години лишения се сдобиват с дом-мечта в Испания и в рамките на няколко часа стават свидетели на разрушаването му.

На практика вила „Спокойствие” на семейство Прайър до днес остава една от малко постройки по иберийското крайбрежие, които са съборени, след като са официално обявени за незаконни. „Къща край брега” е филм за опита и грешките, които не винаги водят до поуки и за беззаконията, които въпреки надеждите често остават ненаказани. Той разказва за последствията от масовия туризъм и ламтежа за бърза печалба от инвестиции в строителството на крайбрежни хотели и вили .


Гледайте филма "Бетонни градини",Генка Шикерова за Слънчев бряг !

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2