Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

събота, 29 август 2009 г.

Новините от и за Турция-29.08.09 г. !

Турция очаква ваксини срещу свински грип през октомври
29 август 2009 | 14:25 | Агенция "Фокус"
Анкара. Турция очаква ваксини срещу свински грип през октомври, предаде АФП. Турските здравни власти са поръчали 20 милиона дози. Очаква се една трета от тях да бъдат доставени в края на 2009 година, а останалите в началото на 2010 година.
Министерството на здравеопазването планира да ваксинира поне 10 милиона души от рисковите групи. С предимство ще бъдат бременните жени, децата, болните от диабет и пациентите със сърдечносъдови проблеми.
До момента в Турция са потвърдени над 400 случая на новия грипен вирус A(H1N1). В страната няма регистриран смъртен случай от новия грип.

Турският външен министър ще посети Ирак и Сирия
29 август 2009 | 12:00 | Агенция "Фокус"
Анкара. Турският министър на външните работи Ахмет Давутоглу ще посети Ирак и Сирия в понеделник, 31 август, предаде АФП.
Давутоглу ще се срещне със сирийския президент Башар Асад и с външния министър Уалид Муалем. В Багдад турският външен министър ще разговаря с иракския си колега Хошияр Зебари и с премиера Нури ал Малики.
Давутоглу ще се опита да разсее напрежението между Ирак и Сирия, което се появи, след като Багдад обвини Дамаск, че дава убежище на екстремисти.
На 1 септември турският външен министър ще замине за Египет.

Турският външен министър е на официално посещение в Словения
29 август 2009 | 05:51 | Агенция "Фокус"
Любляна. Министърът на външните работи на Турция Ахмет Давутоглу е на официално двудневно посещение в Словения по покана на колегата си Самуел Жбогар, съобщават медиите. Двамата министри ще разгледат двустранни и международни въпроси, включително хода на преговорите на Турция за пълноправно членство в Европейския съюз и ситуацията в Западните Балкани.

Анадолска агенция: Частна телевизия в България събира подписка срещу новините на турски
29 август 2009 | 02:48 | Агенция "Фокус"
София. Частна телевизия в България събира подписка за прекратяване излъчването на новинарски бюлетин на турски език по Българската национална телевизия (БНТ), съобщи Анадолската агенция.
Новините на турски се излъчват по 15 минути на ден през последните осем години. Кампанията на частния канал Скат е с подкрепата на ултранационалистическата партия Атака, която е свързана с телевизията, отбелязва агенцията. Служители на Скат вече събират подписи на български граждани в големите градове, включително столицата София.

Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2