Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

събота, 29 август 2009 г.

Радио "Гласът на Турция"-29.08.2009 г. !

Аталай ще информира обществеността...

Министърът на вътрешните работи Бешир Аталай, който пое задачата да координира дейностите в рамките на Пакета с Демократични Реформи, ще организира в понеделник пресконференция...

Posted 29.08.2009 10:02:01 UTC

Updated 29.08.2009 10:02:01 UTC

Министърът на вътрешните работи Бешир Аталай, който пое задачата да координира дейностите в рамките на Пакета с Демократични Реформи, ще организира в понеделник пресконференция, на която ще информира обществеността във връзка с достигнатата в тези дейности точка.
Същевременно продължават и дискусиите във връзка с процеса на демократизация. Премиерът Ердоган подчерта, че няма да направят отстъпки, независимо какво ще коства това, а началникът на турския генерален щаб армейски генерал Илкер Башбуг подчерта, че турската армия ще продължи да бъде ревностен пазител на завещаната им лаическа, демократична, унитарна и национална държава.
-
Посрещаме празника на победата...

Утре Турция ще посрещне един от най-важните празници в историята на Републиката-Деня на Победата...

Posted 29.08.2009 09:49:50 UTC

Updated 29.08.2009 09:49:50 UTC

Утре Турция ще посрещне един от най-важните празници в историята на Републиката-Деня на Победата.
На 26ти август армията на ВНСТ предвождана от Мустафа Кемал Ататюрк предприе генерална офанзива срещу гръцките позиции по цялото протежение на фронта и за кратко време гръцката отбрана бе сломена, често с атаки на нож. На 30ти април бе проведено генералното сражение при Думлупънар, и с пълния разгром на гръцките войски бе решен изходът на национално-освободителната война.
Утре в цялата страна ще бъдат организирани тържествени церемонии по случай празника на победата.
-
Преглед на турския печат 29.08.2009 г.

Обзор на някои от издаваните в турция вестници от 29 август 2009 година.

Posted 29.08.2009 10:05:51 UTC

Updated 29.08.2009 10:05:51 UTC

Bестник Йени Шафак съобщава, че президента на Турция Абдуллах Гюл е провел среща в Анталия с държавния глава на Тюркменистан Гурбангулу Бердимухамедов. Вестникът предава, че двамата президента по време преговорите между делегациите на двете страни са обсъдили превръщането на областта Аваза на брега на Каспийско море в туриститечски център подобен на Анталия.

Вестник Заман предава, че в Анталия държавният глава на Тюркменистан Бердимухамедов се е срещнал с туристически предприемачи. Вестникът отбелязва, че на брифинг в хотел в Белек, на който е участвал и президента А.Гюл туристическите предприемачи са разказали за успехите на Турция в тази сфера.

Вестник Сабах съобщава, че президентът Бердимухамедов е казал, че страната му ще осъществи туристическа инвестиция на стойност 1 милиард и 500 милиона долара в областа Аваза на брега на Каспийско море и е отправил призив към турските туристи да летуват в Аваза.

Вестник Хабер Тюрк предава, че външният министър на Турция Ахмет Давутоглу е провел среща с намиращия се на посещение в Турция външен министър на Косово Искендер Хюсеини. В новината пише, че Давутоглу е посочил, че Турция полага усилия за превръщането на Балканите в регион на стабилност, сигурност и благоденствие и е казал дословно „Косово е един от най-важните елементи на този регион именно поради това Турция ще положи всячески усилия за обезпечаването на стабилността на Косово”.

Вестник Заман пише, че въпреки кризата на международното изложение в Измир участват 1003 фирми от 52 страни. Вестникът отбелязва, че изложението е предизвикало оживление в секторите на ресторантьорството, транспорта и хотелиерството. Международното изложение, което ще остане открито до 6 Септември се очаква да бъде посетено от 1 милион и 500 хиляди души.

Вестник Джумхуриет в новината по темата съобщава, че почетен гост на 78 мия Международен панаир в Измир е Етиопия, която представя възможности за всякакви инвестиции и търговия.

Вестник Миллиет отблязва, че в списъка на „Най-големите 225 международни строителни фирми в света” подготвен от списание „Енжениринг Нюз Рекърд” са включени 31 турски фирми, с което Турция се нарежда на втора позиция след Китай, която е представяна с 50 фирми. На трето място е Италия с 26 фирми, а на четвърто са САЩ.

Вестник Сабах сочи, че турската певица Хадисе с песента си „Дюм Тек Тек” се е изкачила на 7ма позиция в японските музикални класации. Вестникът пише, че на 7 септември тази година, Хадисе ще посети Япония за призентацията на последните си два албума. В тези рамки Хадисе ще бъде гост на телевизионния канал ФУЖИ и на три радио канала.
-
Новини 29.08.2009
-
Емисии 29.08.2009
-
Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2