Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

вторник, 16 декември 2008 г.

Първанов с венец при Ататюрк

Венец на гроба Кемал Ататюрк (Official website of Anıtkabir)ще положи днес президентът Георги Първанов, който е на двудневна официална визита в Турция. Българският държавен глава и турският му колега ще участват в работен обяд с участниците в българо-турски бизнес форум. Освен това са предвидени срещи на Първанов с председателя на Великото национално събрание Кьоксал Топтан и с министър-председателя Реджеп Ердоган.
стандарт,16.12.08 г.
-

Първанов без Зорка в Анкара

По неизвестни причини първата дама на България Зорка Първанова няма да придружава държавния ни глава по време на двудневната му визита в Турция.
От пресцентъра на “Дондуков” 2 не уточниха защо г-жа Първанова пропуска пътуването в Анкара. Коментарът беше лаконичен в стил “Така се налага”. По програма тя трябваше да присъства на няколко срещи с първата двойка на Турция - Абдуллах и Хайруниса Гюл.
Днес Първанов ще положи венец пред мавзолея на бащата на светска Турция - Мустафа Кемал Ататюрк. В късния следобед в негово присъствие ще бъде подписано споразумение за малките и средните предприятия. Привечер Абдуллах Гюл и Георги Първанов ще дадат съвместна пресконференция.
В сряда Първанов ще се срещне с председателя на парламента Гьоксан Топтан и с премиера Реджеп Тайип Ердоган.труд,16.12.08 г.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2