Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

понеделник, 15 декември 2008 г.

"Трейс" и турска фирма ще удължават метрото срещу 470 млн. лв.

Турска компания и консорциум, в който участва "Трейс груп", ще строят втория диаметър на метрото в София. Фирмите са предложили най-ниската цена и най-добрите технически характеристики, каза директорът на "Метрополитен" Стоян Братоев. Общата стойност на проекта е 470 млн. лв. Над 370 млн. лв. ще бъдат осигурени от оперативната програма "Транспорт". Общината и държавата ще трябва да доплатят за това, което не стига, каза кметът Бойко Борисов, без да уточни откъде ще бъдат осигурени парите.

Турската компания "Доуш Иншаат Ве Тиджарет" ( Doğuşİnşaat) ще вземе 329 млн. лв. за трасето от 3.8 км от надлез "Надежда" до бул. "Патриарх Евтимий". В участъка се включват и 4 метростанции. Дружеството построи частта от магистрала "Тракия" от Бургас до Карнобат. По метрото фирмата ще работи с български подизпълнители - "Юксел" АД, "Старт-инженеринг" и "СК-13 холдинг". Втората част от метродиаметъра от бул. "Патриарх Евтимий" до бул. "Черни връх" ще бъде построена от обединението "Метротрейс", в което влизат "Трейс груп холд", "Трейс-София" и "СБ инженеринг". Те са предложили цена от 141 млн. лв. за отсечката от 2.6 км с три метростанции.

Строителството ще започне най-рано през септември и трябва да приключи през 2012 г. Неустойката при забавяне е 20% от стойността на проекта.дневник,2008 г.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2