Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

събота, 31 октомври 2009 г.

Турция отново присъства на фестивала „Социалните теми на обектива „ със 23 фотографии на Кутлу Гювенч !

ТУРСКИЯТ ФОТОГРАФ КУТЛУ ГЮВЕНЧ УЧАСТВА НА МЕЖДУНАРОДЕН ФЕСТИВАЛ В ПЛОВДИВ !

Фестивалът под мотото „Социалните теми на обектива „ беше открит за пореден път на 16 октомври в Балабановата къща в Пловдив. Откриването беше направено от зам. Кмета по културните въпроси г-жа Петя Гогова и от г-н Джюнейт Явузджан, Генерален консул на Р.Турция в Пловдив. След 24 години отсъствие Турция отново присъства на фестивала със 23 фотографии на Кутлу Гювенч- изгледи и лица от Турция. Международните фотографски срещи се провеждат от 1979 г. И тази година са осъществени благодарение на Генералното консулство на Р.Турция в Пловдив, Гьоте институт-България, Чешки институт, Полски институт, Унгарски културен институт, Естонско посолствоАсоциация на фотографите в Гърция и Фламандска общност в Белгия.

Кутлу Гювенч

Роден през 1970 година в Ескишехир, Турция.
През 1991 г. се дипломира като инженер по геофизика от университета в Истанбул, 1994 г. защитава магистратура по морска геофизика, а през 1995 г. защитава магистратура по бизнес администрация .

От дете притежава интерес към фотографията. Баща му го учи да борави с фотоапарата и е първият му учител, а по-късно ходи на уроци при известният фотограф Хайдар Волкан. През 2000 година завършва курсовете на IFSAK и става член на Фототтрек. Същата година заедно със свои колеги участва в Коня в проекта Ташкале и негови фотографии са оценени и намират място в издадената книга.
Имал е възможността да снима в над 30 страни, между които – Русия, Украйна, Казакистан, Азарбейджан,САЩ и др. Участвал е в смесени изложения в Истанбул, Ескишехир и Коня.

Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2