Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

събота, 14 февруари 2009 г.

Повече от четири часа продължи заседанието на Политическия съвет на тройната коалиция в резиденция „Лозенец”

Наредиха приоритетите

14 февруари 2009 | 00:15 |

Повече от четири часа продължи заседанието на Политическия съвет на тройната коалиция в резиденция „Лозенец”. На заседанието присъстваха лидерите на БСП Сергей Станишев, на НДСВ Симеон Сакскобургготски, на ДПС Ахмед Доган и политическите ръководства на трите партии. По време на заседанието бяха обсъдени докладът на ЕК, инвестиционната програма на правителството в следващите месеци и изборното законодателство. Беше решено до края на месеца да бъде приет нов график за следващите шест месеца с конкретни неотложни мерки по правосъдие и вътрешни работи, като следваща стъпка за продължаване на реформите в областта. 250 млн. лв. от публичната инвестиционна програма на правителството ще бъдат преструктурирани с цел - подпомогане на реалния сектор в условията на световна криза. Парите ще се насочат към създаването на нови работни места, гарантиране на заетост, устойчивост на бизнеса и подкрепа на икономическия растеж на страната, както и за общински проекти. След заседанието обаче остана отворен въпросът дали изборите за национален и Европейски парламент да бъдат на една дата. Дискусиите по въпроса ще продължат в рамките на политическия съвет до края на този месец.

Агенция “Фокус”
Тройната коалиция проведе заседание (ОБЗОР)
Повече от четири часа продължи заседанието на Политическия съвет на тройната коалиция в резиденция „Лозенец”. На заседанието присъстваха лидерите на БСП Сергей Станишев, на НДСВ Симеон Сакскобургготски, на ДПС Ахмед Доган и политическите ръководства на трите партии. По време на заседанието бяха обсъдени докладът на ЕК, инвестиционната програма на правителството в следващите месеци и изборното законодателство.
Беше решено до края на месеца да бъде приет нов график за следващите шест месеца с конкретни неотложни мерки по правосъдие и вътрешни работи, като следваща стъпка за продължаване на реформите в областта. Изразено бе удовлетворението на партньорите в коалицията от значително подобреното равнище на комуникация с Европейската комисия, както и по отношение на координацията между отговорните български институции – факт, който бе отчетен и в оповестения доклад.
Пред коалиционните партньори премиерът Сергей Станишев изтъкна необходимостта от продължаване на усилията на институциите, ангажирани в областта на правосъдието и вътрешните работи.
Политическите ръководства на БСП, НДСВ и ДПС се обединиха около приоритетното значение на приемането на Закона за конфликт на интереси, промените в закона за Комисията за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност, както и за осъществяването на ефективен парламентарен контрол върху ДА „Национална сигурност” (ДАНС).
250 млн. лв. от публичната инвестиционна програма на правителството ще бъдат преструктурирани с цел - подпомогане на реалния сектор в условията на световна криза. Парите ще се насочат към създаването на нови работни места, гарантиране на заетост, устойчивост на бизнеса и подкрепа на икономическия растеж на страната, както и за общински проекти. Средствата са за сметка преструктуриране на капиталовите разходи на ведомствата като ще отпаднат проекти за оборудване и с ниска степен на готовност през настоящата година.
След заседанието обаче остана отворен въпросът дали изборите за национален и Европейски парламент да бъдат на една дата. Говорителят на БСП Корнелия Нинова съобщи, че дискусиите по въпроса ще продължат в рамките на политическия съвет до края на този месец.

Агенция “Фокус”
Корнелия Нинова: И трите политически сили изразиха задоволство от доклада на ЕК
На заседанието на Политическия съвет на тройната коалиция бяха обсъдени три въпроса- докладът на ЕК, инвестиционната програма на правителството в следващите месеци и изборното законодателство. Това каза пред Агенция „Фокус” говорителят на БСП Корнелия Нинова. Тя обясни, че и трите политически сили са изразили задоволство от доклада на ЕК и са изразили воля да продължат да работят сериозно, тъй като докладът е стимул да се продължи да се работи сериозно. „Политическият съвет реши да извърши преструктуриране на капиталовите разходи на министерствата. Ще бъдат преструктуриран 250 млн. от разходи за оборудване и от проекти без проектна готовност. Тези средства ще бъдат насочени към инфраструктурни проекти, които имат готовност да стартират, към детски градини, към социални домове и ясли”, каза тя. По отношение на изборите и трите политически сили изразиха своите аргументи, каза Нинова. „Въпросът остава отворен и ще продължат дискусиите в рамките на Политическия съвет на тройната коалиция до края на този месец”. На заседанието на тройната коалиция не е бил обсъждан въпросът за кандидатурата на България за секретар на НАТО.
Росица ГЕОРГИЕВА

Агенция “Фокус”
Консултациите между партиите в коалицията за произвеждане на изборите ще продължат
Продължават консултациите по вариантите за произвеждане на изборите за национален и Европейски парламент, реши Политическият съвет на управляващата коалиция, съобщиха от пресслужбата на Министерски съвет. Предстоят допълнителни анализи на предимствата и недостатъците на обсъжданите от коалиционните партньори предложения, които ще очертаят рамката на бъдещите промени в изборното законодателство. Целта е решенията, които ще бъдат взети, да гарантират стабилността на изборния процес. Премиерът Сергей Станишев информира Политическия съвет на управляващата коалиция за приетата оставка на изпълнителния директор на Националната агенция за приходите Мария Мургина. В условията на глобална финансова криза ведомството трябва да работи стабилно, изтъкна министър-председателят. За нов изпълнителен директор на НАП ще бъде предложен досегашният заместник-изпълнителен директор Красимир Стефанов, който е с дългогодишен опит в системата на приходната администрация.

Агенция “Фокус”
Няма окончателно решение дали изборите ще бъдат на една дата, каза Корнелия Нинова
Въпросът за това на една дата ли да бъдат изборите за национален и Европейски парламент остава отворен и след заседанието на Политическия съвет на тойната коалиция. Това каза пред Агенция „Фокус” Корнели Нинова, говорител на БСП. Дискусиите по въпроса ще продължат в рамките на политическия съвет до края на този месец.
Росица ГЕОРГИЕВА

Агенция “Фокус”
Приключи заседанието на Политическия съвет на тройната коалиция
Приключи заседанието на Политическия съвет на тройната коалиция, предаде репортер на Агенция „Фокус”. В момента правителствените автомобили напускат резиденция „Лозенец”. Заседанието продължи повече от четири часа. Никой от присъствалите на заседанието не направи изявления пред журналистите. В резиденция „Лозенец” на заседанието на Политическия съвет на тройната коалиция участваха лидерите на БСП, НДСВ и ДПС Сергей Станишев, Симеон Сакскобурггтоски и Ахмед Доган и политическите ръководства на трите партии.
Десислава АНТОВА

Агенция “Фокус”
Управляващите обсъждат изборите
Заседанието на управляващата коалиция продължава с обсъждане на изборното законодателство и подготовката за провеждането на предстоящите избори за национален и Европейски парламент. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

Агенция “Фокус”
250 млн. лв. от публичната инвестиционна програма ще бъдат преструктурирани
250 млн. лв. от публичната инвестиционна програма на правителството ще бъдат преструктурирани с цел - подпомогане на реалния сектор в условията на световна криза. Това реши Политическият съвет на управляващата коалиция БСП-НДСВ-ДПС, съобщиха от правителствената информационна служба.
Парите ще се насочат към създаването на нови работни места, гарантиране на заетост, устойчивост на бизнеса и подкрепа на икономическия растеж на страната, както и за общински проекти. Средствата са за сметка преструктуриране на капиталовите разходи на ведомствата като ще отпаднат проекти за обурудване и с ниска степен на готовност през настоящата година.
Финансовият ресурс ще бъде пренасочен към инвестиции в бъдещето на страната и социално значими системи – изграждане и модернизиране на детски ясли и градини, училища, читалища и инфраструктурни проекти.
Политическият съвет на управляващата коалиция БСП-НДВС-ДПС разгледа инвестиционната програма на правителството, която е една от мерките в антикризисния План за икономическа стабилност и напредък през 2009 г. Инвестиционните програми на всяко едно ведомство бяха обсъдени на поредица от работни срещи на премиера Сергей Станишев, народни представители от управляващата коалиция и екипите на отделните министерства през януари. На тях беше обсъдена готовността на всеки един проект със срок на изпълнение 2009 г., териториалното му разпределение и ефектът върху социално-икономическото развитие на съответния регион.
До една седмица работната група трябва да утвърди окончателните проекти.

Агенция “Фокус”
Тройната коалиция обсъжда приоритетите в икономическата стабилност
Политическият съвет на управляващата коалиция продължава с обсъждане на приоритетите, залегнали в инвестиционната програма на правителството във връзка с изпълнението на антикризисния План за икономическа стабилност и напредък през 2009 г.
В заседанието участват лидерите на трите партии Сергей Станишев, Симеон Сакскобурггтоски и Ахмед Доган и политическите им ръководства, съобщиха от правителствената информационна служба.

Агенция “Фокус”
БСП, НДСВ и ДПС: Приоритетни са законът за конфликт на интереси и парламентарният контрол над ДАНС
Политическите ръководства на БСП, НДСВ и ДПС се обединиха около приоритетното значение на приемането на Закона за конфликт на интереси, промените в закона за Комисията за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност, както и за осъществяването на ефективен парламентарен контрол върху ДА „Национална сигурност” (ДАНС). Това стана на заседанието на Политическия съвет на управляващата коалиция, съобщиха от правителствената информационна служба.
До края на февруари да бъде приет нов график за следващите шест месеца с конкретни неотложни мерки по правосъдие и вътрешни работи, като следваща стъпка за продължаване на реформите в областта, реши Политическият съвет.

Агенция “Фокус”
Приемат шестмесечен график за правосъдие и вътрешни работи до края на февруари, реши Тройната коалиция
До края на месеца да бъде приет нов график за следващите шест месеца с конкретни неотложни мерки по правосъдие и вътрешни работи, като следваща стъпка за продължаване на реформите в областта. Това реши Политическият съвет на управляващата коалиция, съобщиха от правителствената информационна служба.
Единно бе становището, че докладът на ЕК трябва да бъде стимул за институциите за продължаване на започнатите реформи и адекватен отговор на слабостите, посочени в техническия документ на Комисията за страната ни.
Изразено бе удовлетворението на партньорите в коалицията от значително подобреното равнище на комуникация с Европейската комисия, както и по отношение на координацията между отговорните български институции – факт, който бе отчетен и в оповестения доклад.
Пред коалиционните партньори премиерът Сергей Станишев изтъкна необходимостта от продължаване на усилията на институциите, ангажирани в областта на правосъдието и вътрешните работи. Графикът трябва да бъде амбициозен, но прагматичен и осъществим, единодушни бяха участниците в заседанието.

Агенция “Фокус”
В резиденция "Лозенец" започва заседание на Политическия съвет на управляващите
Поредица от автомобили със сини буркани и полицейски патрули премина през входа на резиденция "Лозенец", предаде репортер на Агенция “Фокус”. Очаква се в 15 часа тук да започне заседание на Политическия съвет на управляващата коалиция. В резиденция "Лозенец" вече са пристигнали лидерът на ДПС Ахмед Доган, както и лидерите на БСП Сергей Станишев и на НДСВ Симеон Сакскобургготски.
Леко задръстване се получи на улица "Милин камък", откъдето преминават колите на участниците в заседанието.
Десислава АНТОВА

Агенция “Фокус”
В резиденция "Лозенец" започнаха да се събират участниците в Политическия съвет на Тройната коалиция
Журналисти и фоторепортери се събраха вече пред сградата на резиденция "Лозенец", предаде репортер на Агенция “Фокус”. Очаква се около 15 часа тук да започне първата за 2009 година среща на Политическия съвет на Тройната коалиция. За момента единствено Корнелия Нинова, говорител на БСП, бе забелязана да влиза в сградата на резиденцията.
Лидерите на БСП, НДСВ и ДПС Сергей Станишев, Симеон Сакскобургготски и Ахмед Доган и политическите ръководства на трите партии ще обсъдят инвестиционната програма на правителството във връзка с изпълнението на антикризисния План за икономическа стабилност и напредък през 2009 г.
Ще бъде разисквано изборното законодателство и подготовката за провеждането на предстоящите избори за национален и Европейски парламент.
Политическият съвет на управляващата коалиция ще направи и анализ на изводите и препоръките от междинния доклад на Европейската комисия за страната и ще бъде обсъдена подготовката на Плана за действие за следващите 6 месеца.

Десислава АНТОВА

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2