Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

сряда, 13 април 2011 г.

В Истанбул започва икономическа конференция за Евразия

В Истанбул започва икономическа конференция за Евразия

Нахиде Дениз


Нахиде Дениз

Кореспондент в Истанбул,Турция

Автор: Нахиде Дениз - кор. на БНР в Истанбул

Днес в Истанбул започва тридневна международна икономическа конференция за Евразия, която се организира от турската неправителствена фондация "Мармара грубу". Това е 14-тото издание на проявата, която е посветена на проблемите, свързани със сигурността, стабилността, социално икономическото, политическото, културното развитие, етническите и религиозните въпроси в региона на Евразия, която наричат още "най-големият континент на света".

Политици, бивши и настоящи президенти и премиери, министри, специалисти от над 40 страни участват в конференцията. Между тях са бившите президенти на България Желю Желев и Петър Стоянов, деветият турски президент Сюлейман Демирел, а също настоящите президенти на Македония Георге Иванов, на Албания Батмир Топи. Те ще участват в кръгла маса в четвъртък, на която се предвижда да направят изложение Желю Желев и Петър Стоянов.

В тазгодишното издание на конференцията за пръв път ще се състои семинар по проблемите на жените с участието на съпруги на лидери, депутати, бизнесменки. Основен докладчик ще бъде бившият посланик Елена Кирчева.

Днешният, първи ден на конференцията ще бъде посветен на проблемите на енергетиката, дейността и сигурността на атомните централи, които са горещата тема на деня.

http://turkofil.tumblr.com/  Тюрк хавадис

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2