Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

четвъртък, 21 април 2011 г.

Централната избирателна комисия на Турция забрани на 7 кандидати за депутати,които са кюрди по националност,да участват в парламентарните избори

Протести в Турция, заради недопуснати кюрди на парламентарните избори

21 април 2011

Истанбул, Турция /КРОСС/ Централната избирателна комисия на Турция забрани на 7 кандидати за депутати, които са кюрди по националност, да участват в парламентарните избори, съобщава турският вестник „Радикал".
Изборите ще се състоят на 7 юни. Във връзка с наложената забрана, на територията на цялата страна хиляди хора са излезли на улицата, за да протестират.
В Истанбул, на главния площад Таксим са се събрали хора, скандиращи лозунги на кюрдски и турски език. Сред протестиращите има и депутати от партията „Мир и Демокрация".
Акции и стълкновения с полицията има и в много големи градове в източна Турция. В Диарбекир в протеста участие са взели близо 3 хил. души. За да разпръснат демонстрантите се използва и сълзотворен газ. 5 участници са арестувани. В източния град Ван протестиращите са подпалили няколко административни сгради и банки. В резултат на стълкновенията двама полицаи са ранени.

http://turkofil.tumblr.com/

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2