Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

понеделник, 21 февруари 2011 г.

Вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков заяви пред турски журналисти,че България няма да издига телена ограда по границата с Турция

Дянков: България няма да издига телена ограда по границата с Турция

21 февруари 2011

Турция /КРОСС/ Вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков заяви пред турски журналисти, че България няма да издига телена ограда по границата с Турция. Проблемите във връзка със заболяването от шап по животните са решени и затова няма нужда от заграждения, обясни той, предаде БНР.

Симеон Дянков и министърът на културата Вежди Рашидов посетиха Одрин вчера на връщане от Истанбул, където проведоха работни срещи.
Двамата министри са акцентирали и на проблема във връзка със задръстванията на граничния пункт „Капитан Андреево-Капъкуле". В края на всяка седмица „Капъкуле" се задръства от километрични опашки от ТИР-ове поради недостатъчната пропускателност на българската митница и те се принудени да изчакват на турската страна, което създава напрежение. До две години планираме да завършим магистралата, която ще свързва България и Турция. Освен това ще открием шест нови гишета на „Капитан Андреево" и това ще облекчи преминаванията през границата. В момента имаме проблеми, но те ще бъдат решени в най-скоро време, е заявил Симеон Дянков.
На българо-турската граница скоро ще се сложи край на опашките от коли и пътници и „Капитан Андреево" ще се превърне в съвременен модерен пункт, така, както подобава на външната граница на Европейския съюз, е допълнил министър Вежди Рашидов.
Двамата министри са посетили и двете български църкви в град Одрин - „Св. Георги" и „Св. Константин и Елена".

portalturkey.blogspot.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2