Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

понеделник, 28 февруари 2011 г.

Реджеп Ердоган:Ислямофобията в Германия на Меркел нараства

Реджеп Ердоган:Ислямофобията в Германия на Меркел нараства

Автор: Стойка Атанасова - Германия

© Снимка: www.azatliq.org

Турският премиер Реджеп Ердоган предупреди в реч пред свои сънародници, живеещи в Германия, че ислямофобията нараства. Пред турските имигранти в Дюселдорф снощи, Ердоган се обяви за интеграция, но не и за асимилация.

Срещата между турския премиер и германския канцлер се очаква с огромен интерес в Германия, тъй като още преди посещението си Ердоган нажежи обстановката като заяви пред немски вестник, че при преговорите за членство на страната му в ЕС, Турция често е дискриминирана и че пречките пред асоциирането й са чисто политически.

В едночасова реч на турски и без превод на немски, пред 11 000 души снощи в Дюселдорф, турският премиер заяви, че ислямофобията в Германия нараства. Турските деца първо трябва да научат майчиния си език и после немски, категоричен беше Ердоган. На отказалите се от турско гражданство в полза на германско такова, той обеща облекчения чрез т.нар. синя карта, с която те ще получат допълнителни права и ще могат да я използват вместо паспорт в Турция.

Въпреки многото симпатизанти в залата, отвън срещу Ердоган скандираха около 650 представители на кюрдката общност в Германия.

portalturkey.blogspot.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2