Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

неделя, 27 февруари 2011 г.

Отношенията между Анкара и Берлин са обтегнати и поради отказа на канцлера Ангела Меркел Турция да бъде приета в ЕС

Реджеп Тайип Ердоган

Ердоган обвини Меркел, че поставя пречки пред еврочленството на Турция

Автор:Татяна Минчева - кор. на БНР в Бон

© Снимка: ЕПА / БГНЕС

Десетки хиляди турци, които живеят в Германия, се събраха в Дюселдорф за речта на турския премиер Реджеп Тайип Ердоган, който е на посещение в страната. Отношенията между Анкара и Берлин са обтегнати и поради отказа на канцлера Ангела Меркел Турция да бъде приета в ЕС.

Реджеп Ердоган вече направи изявление преди пристигането си в Дюселдорф, че очаква Германия да поеме ръководна функция в преговорите за членството на Турция в Европейския съюз, защото никога досега не били поставяни такива пречки, каквито се предявяват пред Турция за приемането й в Европейския съюз. Ердоган твърди, че канцлерът Меркел поставя пречки пред членството на Турция по политически причини главно да се хареса на германските избиратели.

Речта на Ердоган в Дюселдорф се очаква да предизвика полемика в Германия за интеграцията на турското население, защото Ердоган нееднократно обвинява германското правителство, че не оказва достатъчно внимание към нуждите и очакванията на гражданите в страната от турски произход. Той окачествява като нарушение на международните закони усилията на германското общество да насърчи турското население тук да учи и владее добре немски, за да може да участва в пазара на труда и да опознае по-добре немската култура, за да може да се интегрира.

бнр / portalturkey.blogspot.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2