Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

петък, 18 февруари 2011 г.

Турските медийни организации и журналисти реагираха остро срещу полицейската акция в редакцията на новинарския сайт Ода ТВ

Нов лов на вещици в турските медии

ЕПА

Сонер Ялчън в момента на арестуването му.

18.02.2011

Турските медийни организации и журналисти реагираха остро срещу полицейската акция в редакцията на новинарския сайт Ода ТВ, известен с острите си критики към политиката на правителството.

В понеделник редакцията на сайта в Истанбул и домът на известния журналист и собственик на медията Сонер Ялчън бяха претърсвани от силите за сигурност в продължение на половин ден. В момента Ялчън и трима негови колеги се намират в ареста по подозрения за поддържане на връзки с терористичната организация Ергенекон.

Журналисти нарекоха полицейската акция "опит за сплашване" и упражняване на политически натиск срещу тези, които критикуват правителството.

"Линията на Ода ТВ е очевидна. Тя е непоколебим критик на правителството. Акциите (срещу нея) са идеологически и отразяват политическия натиск срещу тези, които критикуват правителството", заяви за изданието председателят на Асоциацията на съвременните журналисти Ахмет Абакай.

вмо / portalturkey.blogspot.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2