Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

вторник, 22 февруари 2011 г.

С Туриця ЕС ще стане по-силен

ДАВУТОГЛУ И АССЕЛБОРН ОБСЪДИХА ЧЛЕНСТВОТО НА ТУРЦИЯ...

Министърът на външните работи на Люксембург Асселборн, който е на официално посещение в анкара, се срещна с министъра на външните работи на Турция Ахмед Давутоглу....

Изпратена 22.02.2011 13:19:44 UTC

Обновена 22.02.2011 13:19:44 UTC

Министърът на външните работи на Люксембург Асселборн, който е на официално посещение в анкара, се срещна с министъра на външните работи на Турция Ахмед Давутоглу.
След срещата бе организирана съвместна пресконференция.
Външният министър на Люксембург Асселборн заяви, че с Туриця ЕС ще стане по-силен и каза че демокрацията и ислямската религия не са несъвместиви и че процесът на промени в Турция ще бъде пътеводител и за страните от Близкия Изток.
Аселборн каза, че от икономическа гредна точка Турция е в много по-добро положение и че искат да видят Турция не като съюзник а като член.
Министърът на външните работи на Турция Ахмед Давутоглу изрази надеждата си, че страните които са арена на народни бунтове ще излязат по-силни от този труден за тях период и подчерта, че ще окажат пълно уважение на решението, което ще бъде прието от народите на тези страни но отбеляза че тези страни се нуждаят и от близката подкрепа и помощ на международната общественост.
Давутоглу се спря и на процеса на членство на Турция в ЕС и каза, че турците правят много добре подготвени планове и подчерта, че непременно ще станат член на ЕС и че процесът всъщност представлява трудно изпитание за самия ЕС.

ТРТ / portalturkey.blogspot.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2