Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

понеделник, 24 януари 2011 г.

Нападението срещу кораба "Мави Мармара" представлява открито погазване на всички международни права и принципи

ИЗРАЕЛ ОПОВЕСТИ СЪДЪРЖАНИЕТО НА ДОКЛАДА ТУРКЕЛ...

Премиерът на Турция Реджеп Таийип Ердоган подчерта, че доклад подготвен в Израел по поръчка на правителството няма никаква международна валидност...

Натиснете за гледане на видео

Изпратена 24.01.2011 10:43:25 UTC

Обновена 24.01.2011 10:43:25 UTC

Докладът Туркел, с който Израел положи усилия да оправдае противозаконните си действия по време на операцията срещу кораба "Мави Мармара" предизвика много остри реакции.
Премиерът на Турция Реджеп Таийип Ердоган подчерта, че доклад подготвен в Израел по поръчка на правителството няма никаква международна валидност. Ердоган каза, че в доклада подготвен в Женева по ясен начин е подчертано, че действията на Израел представляват нарушение на международните закони и отбеляза, че и ООН и Турция следят отблизо развоя на събитията по въпроса. Ердоган заяви, че за него един подобен доклад е без никаква ценност и значение.
Комисията за международно разследване на Турция също постави на преден план всички раздели в доклада на Израел, които са в разрез с международното законодателство.
Комисията подчерта, че морската блокада наложена от Израел на Ивицата Газа е лишена от законна основа и че и израелското нападение, представляващо органично продължение на противозаконните действия на тази страна, също е явно нарушение на международните закони.
В доклада на комисията се сочи, че нападението срещу кораба "Мави Мармара" представлява открито погазване на всички международни права и принципи.
Комисията отбеляза, че и в доклада на Мисията за събиране на международна информация към Съвета за човешките права на ООН също така са посочени по ясен и конкретен начин всички противозаконни действия и насилията, от които се възползва Израел.



The israeli soldier who shots the young girl in gaza


Uploaded by timesbg. - Full seasons and entire episodes online.

ТРТ / portalturkey.blogspot.com

Още:
Израел е нарушил всички международно приети закони !

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2