Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

сряда, 12 януари 2011 г.

„Гардиън”:Турски лекар е бил арестуван заради обвинения за трафик на органи

„Гардиън”:Турски лекар е бил арестуван заради обвинения за трафик на органи

12 януари 2011

Анкара. Турски лекар, заподозрян за извършване на десетки операции в обслужване на международна мрежа за трафик на човешки органи в Косово, е бил арестуван във вторник, пише „Гардиън”. 53-годишният Юсуф Сонмез е сред най-малко девет души, обвинени в Косово по случай около клиника в Прищина, където се предполага, че човешки органи са нелегално премахвани и трансплантирани на състоятелни пациенти. Сонмез е бил задържан в Истанбул, след като от Интерпол са излезли с искане за задържането му на базата на заповед за арестуването му, излязла в Косово. Турски медии съобщиха, че след задържането му той е бил подложен на разпит.
Говорител на полицията на ЕС в Косово приветства ареста на Сонмез, но заяви, че все още е рано да коментира дали той ще бъде екстрадиран.
Прокурорът от ЕС Джонатан Рейтъл заяви, че бедни хора са били примамвани в Прищина с фалшивото обещание да им бъде платено за техните бъбреци. Пациенти от Канада, Германия, Полша и Израел са плащали суми, достигащи 90 хиляди евро за техните органи. Според него Сонмез е ключов участник в извършваните операции.

иаф / webportalturkey.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2