Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

вторник, 11 януари 2011 г.

ПРЕГЛЕД НА ТУРСКИЯ ПЕЧАТ 11.01.2011 Г.

ПРЕГЛЕД НА ТУРСКИЯ ПЕЧАТ 11.01.2011 Г.

Предлагаме ви кратък обзор на някои от по-важните новини публикувани в днешния турски печат.

Изпратена 11.01.2011 09:19:20 UTC

Обновена 11.01.2011 09:19:20 UTC

Вестник Заман в новината със заглавие „Безвизово пътуване за още една страна” съобщава, че в рамките на официалното си посещение в Йемен президентът Абдуллах Гюл е подписал 5 споразумения след преговорите между делегациите на двете страни състояли се в президентската резиденция. Вестникът предава, че наред с това по време на преговорите между делегациите на двете страни е била постигната съгласуваност за взаимната отмяна на визите.

Вестник Стар пише, че вчера е започнала обиколката на премиера на Турция Реджеп Тайип Ердоган обхващаща Кувейт и Катар. Вестникът отбелязва, че приоритетните теми, които ще бъдат дискутирани по време на контактите на премиера Ердоган в Кувейт, който до 2014 година цели да реализира големи проекти и в Катар, който ще бъде домакин на Световното първенство по футбол през 2022ра година, са възможностите за сътрудничество и инвестиции.

Вестник Ватан в новина по темата съобщава, че държавният министър Зафер Чаглаян е отбелязал, че започналите вчера контакти на премиера Ердоган в Кувейт и Катар са започнали нов период от търговска гледна точка. Вестникът пише, че Чаглаян е акцентувал, че инвестиционния план на Кувейт за периода от 2010 до 2014 година включва 1100 проекта на обща стойност 130 милиарда долара.

Вестник Заман съобщава, че премиерът Реджеп Тайип Ердоган, който се намира на посещение в Кувейт придружаван от 500 членна делегация е получил с церемония наградата за Виден мюсюлмански лидер на Международния съвет за благотворителна дейност на името на шейх Фахад Ел Ахмед.

Вестник Йени Шафак пише, че Португалия също е на път да са възползва от спасителния фонд на ЕС, който е в дългова криза. Вестникът предава, че Германия, Франция и страните от Еврозоната с цел възпрепятстването на разпространението на дълговата криза упражняват натиск над Португалия да поиска финансова подкрепа.

Вестник Хабер Тюрк в новината със заглавие „Призив от дипломатите към Брюксел” съобщава, че в доклада подготвен от дипломатите на ЕС в Източен Ерусалим и Рамалах се отправя препоръката Брюксел да действа така сякаш Източен Ерусалим е столица на Палестина.

Вестник Сабах отбелязва, че „Турските авилонии” са започнали полети за 11 нови дестинации. Вестникът предава, че новите дестинации, до които „Турските авиолинии” са започнали полети са Гуанзхоу в Китай, Лос Анджелис, Шираз, Малага, Солун, Валенсия, Тулуза, Манила, Неапол, Торино и Генуа.

Вестник Джумхуриет в новината със заглавие „Голът на годината бе отбелязан от Хамит” пише, че с наградата на ФИФА давана на името на Ферец Пушкаш е бил удостоен турския футболист Хамит Алтънтоп за гола му отбелязан в елеминационната среща за Евро 2012 година с отбора на Казахстан. Вестникът отбелязва, че Хамит Алтънтоп е получил наградата си с церемония в град Цюрих, Швейцария.

ТРТ / portalturkey.blogspot.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2