Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

неделя, 19 декември 2010 г.

Отвлякоха за откуп от $1 милион двама българи в Истанбул

Отвлякоха за откуп от $1 милион двама българи в Истанбул

За разлика от възпятата в химн "родна полиция", комшийските ченгета веднага сгащиха похитителите!

Силите за сигурност в Истанбул освободиха двама българи, отвлечени за откуп, предаде БНР.
Това са бизнесменът Красен и шофьорът му Юсуф Мехмед. За тях е бил поискан откуп в размер на 1 млн. долара.
Красен обаче успял да се обади на съпругата си в България, която се свързала с полицията.
Арестувани са трима души, а други двама се издирват. Иззети са оръжие и наркотици.
Как само действат комшийските ченгета, нали? Смятате ли, че в България е възможна такава бърза и толкова щастлива развръзка?... ......

portalturkey.blogspot.com

İstanbul'da rehin kurtarma operasyonu

İSTANBUL (DHA) / 18.12.2010

Bulgaristan'dan tekstil işi için Türkiye'ye gelen Yusuf M. ve arkadaşı Krasendimitrob K.’yı kaçırdıktan sonra ailelerinden 1 milyon avro fidye istediği öne sürülen şüpheliler, polisle çatışmaya girdi. İki rehine kurtarılırken 4’ü çatışma sırasında kaçan çete üyelerinden 3’ü gözaltına alındı.

Bulgaristan'da tekstil işi yapan Yusuf M. tekstil malzemesi almak için arkadaşı Krasendimitrob K. ile 11 Aralık' 2010 tarihinde İstanbul’a geldi. Ardından tekstil işi ile ilgili kendileriyle telefonla görüşen kişilerle Kadıköy’de buluşan Yusuf M. ile Krasendimitrob K. 13 Aralık 2010 tarihinde kaçırıldı.

Kaçırıldıkları gün Krasendimitrob K. Bulgaristan'da bulunan eşi Emiliana S.'yi arayan kişiler 1 milyon avro fidye istedi. Bulgar yetkililerinin durumu Türk yetkililerine bildirmesi üzerine İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği çalışma başlattı.

Ekipler, ilk olarak ikilinin Türkiye'ye girişlerini ve son telefon görüşmelerini inceledi. Krasendimitrob K.'nın Bulgar hattı kullanmasından dolayı teknik takibe alamayan ekipler, Yusuf M.'nin Türkiye'den aldığı GSM hattını takibe aldı. Ardından Büyükçekmece'de belirlenen bir villaya yönelik takip başlatıldı. Rehinelere zarar verilmesinin önüne geçmek için burada beklemeye geçen ekipler, villanın içerisinden hareketlilik olduğunu fark etti. Ardından ani baskın düzenlediler. İçeri giren ekipler, Yusuf M. ve Krasendimitrob K.'nın başlarında duran ve silahlı oldukları öğrenilen Veli S. ve Raim K. ile boğuşma halinde olduklarını gördü. Yusuf M. ve Krasendimitrob K. kurtarılırken Veli S., Rahim K. ve Mustafa B. gözaltına alındı.

Polisin villaya operasyon yaptığı sırada, çete lideri olduğu öne sürülen Ökkeş D. ve Gani U. Bulgaristan plakalı araçla villanın girişine geldi. Villanın içinde polisleri gören Ökkeş D. ve Gani U. polislere silahla ateş etti. Polislerinde karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmanın ardından Ökkeş D. ve Gani U. olay yerinden kaçmayı başardı.. Gani U.'ya ait olduğu belirlenen otomobil ise olaydan bir gün sonra Büyükçekmece'de terkedilmiş halde bulundu. Olayla ilgili olarak Ökkeş D., Gani U ile birlikte iki kişinin daha aranmasına devam ediliyor.

Polis tarafından kurtarıldıktan sonra Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilen Yusuf M. emniyete getirildiğinde uyuşturucu komasına girdiği öğrenildi. Yusuf M.'nin yanında Türkiye'ye gelen Krasendimitrob K. ise ifadesinde "Ben Yusuf'la birlikte geldim. O Türkiye'ye sürükle tekstil malzemesi almak için geliyordu. Ben de motor malzemesi almak için onunla beraber Türkiye'ye geldim" dediği öğrenildi.

İfade vermeyerek susma haklarını kullanan 3 kişi Büyükçekmece Adliyesi'ne sevk edildi.

http://hurarsiv.hurriyet.com.tr / portalturkey.blogspot.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2