Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

понеделник, 8 ноември 2010 г.

На ислямофобите от дойче веле отново им се привиждат джихад,терористи и чалми

Българските слуги в дойче веле продължват всякак да обслужват господарите си начело с комунистката от ГДР Ангела Меркел.

Продалите душата си за пари в дойче веле продължават да редуват ислямофобски статии с антитурски.

Бая пари отделя Германия за подлогите си,за да заливат Исляма и Турция ежедневно с лайна.

А пък въобще да ми говорят лъжи за ютюб,че там се разпространявали ислямски посляния при положение,че в този видео сайт върлува жестока цензура срещу всичко и всеки,който се опитва да критикува Израел.

Ето какво сътвориха този път:

Германия - на прицела на дигиталния джихад
Новата сцена на терористите

Новата сцена на терористите

Ислямистите използват модерни методи за привличане на млади хора за каузата на джихада. В Ютуб, Фейсбук и блогове ислямистките терористи пропагандират "свещената война". Германия също е на прицела на дигиталния джихад.

Кадрите са като в екшън филм. Професионално заснети и монтирани от една арабска фирма. Четирима мъже тренират хватки от карате, атаки с ножове и огнестрелно оръжие. Лицата им са забулени с черни маски. Клипът е озвучен на арабски и се разпространява чрез портала Ютуб. Потребители по целия свят могат да го гледат и разпространяват в мрежата. Този видеоклип е част от дигиталния джихад, осъществяван от ислямистки организации като Ал Кайда.

Платформи за вербуване на терористи

"Джихадистите много добре знаят какво искат да постигнат и го правят много ефективно. Те имат собствени джихадистки форуми, използват Ютуб, за да разпространят това, което вече е публикувано другаде, така че да достигнат до широка публика. Те използват Фейсбук и разпращат групови мейли", казва Мансур ал Хаджи, експерт от вашингтонския институт Мидъл Ийст Медия Рисърч. Експертът по въпросите на тероризма наблюдава и анализира ислямистки форуми и блогове. При своите анализи ал Хаджи непрекъснато се натъква на войнствения ислямистки духовник Ануар ал Аулаки от Йемен.

Един от многото: 20-годишен германец от Саарланд зове в интернет към свещена война

Един от многото: 20-годишен германец от Саарланд зове в интернет към свещена война

Ал Аулаки е американски гражданин и е в списъка на най-издирваните вероятни терористи. Откакто през 2009 година неговият личен сайт беше блокиран от властите в Калифорния, той намира други канали за разпространение на ислямисткия джихад. Пише в блогове, свързва се с други ислямисти чрез Фейсбук и пуска видеоклипове с радикалните си речи чрез Ютуб. Затова 39-годишният бива наричан "Бин Ладен на интернет". Само в портала Ютуб при клик на името излизат 5 000 попадения. В публикувано през март видеопослание Ал Аулаки призовава към джихад срещу Америка, а в друг видеоклип възхвалява опита за атентат срещу американския пътнически самолет над Детройт през 2009 година.

Опасност дебне отвсякъде

След последните разкрития на експлозиви в товарни самолети под натиск от страна на САЩ и Великобритания платформата Ютуб изтри много от клиповете. непосредствено след това обаче се появиха други, някои от които със субтитри на немски език.

Германската службата за защита на конституцията предупреждава в последния си доклад за разрастването на джихадистката пропаганда в Германия. Подръжниците й са не само мюсюлмани, а и все повече германци, приели и изповядващи най-консервативния ислям. Германските тайни служби наблюдават понастоящем над 70 лица, които преминават и обучение в терористични лагери на границата между Пакистан и Афганистан. Половината от тях вече са се завърнали в Германия.

Автор: Ю. Хан, К. Цанев/Редактор: М. Илчева


дв / Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2