Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

неделя, 7 ноември 2010 г.

ПРЕГЛЕД НА ТУРСКИЯ ПЕЧАТ 07.11.2010

ПРЕГЛЕД НА ТУРСКИЯ ПЕЧАТ 07.11.2010

Преглед на новините по страниците на вестниците от 7мш ноември 2010та година, неделя...

Изпратена 07.11.2010 08:47:49 UTC

Обновена 07.11.2010 08:53:01 UTC

Прегледа на днешния турски печат започваме с новина на вестник Сабах. В новината под заглавието "Анкара е доволна от доклада за напредъка" вестникът сочи, че Турция е останала доволна от съдържанието на Доклада за Напредъка, който ще се оповести официално на девети ноември. В новината пише, че турската страна е останала доволна от това, че в доклада за първи път се подчертава, че Турция е постигнала напредък по всички 33 преговорни глави и че по 20 от преговорните глави е постигнат много сериозен напредък.
Вестник Йени Шафак съобщава, че Турските Авиолинии се готвят да започнат директни полети от Истанбул за столицата на САЩ Вашингтон. Вестникът сочи, че се планира да се организират четири насрещни директни полета между Истанбул и Ню Йорк.
В новината озаглавена "Турция е най-силната 20та страна в Международния Валутен Фонд" вестник Заман отбелязва, че Турция е увеличила квотата си във фонда от 0,6 на 1 и е станала 20тата по сила страна а Китай е заел третото място след САЩ и Япония. В новината се предават думите на директора на Международния Валутен Фонд Доминик Щраус-Кан, че въведените промени означават, че се приема нарастващата роля на развиващите се в икономическо отношение страни в световната икономика.
Вестник Ватан в новина на същата тема съобщава, че с реформите в структурата на Международния Валутен Фонд, Турция е на път да получи едно от двете опразващи се за развиващите се страни места в Съвета на Изпълнителните директори.
В новина на вестник Хюррийет се съобщава, че директорът на германската туристическа фирма ТУИ Волкър Бьотчер е подчертал, че Турция се е превърнала в най-предпочитаната от клиентите им туристическа страна и че през изтеклия туристически сезон близо 500 хиляди германци са посетили Турция ползвайки услугите на фирмата ТУИ.
Вестник Хабер Тюрк пише, че книгата на германската спикерка от турски произход Назан Екес, "Една Семейна История" е заела място сред най-четените в Германия книги. Вестникът отбелязва, че Назан Екес работи като спикер в един от най-популярните частни германски телевизионни канали.
Вестник Миллийет съобщава, че филмът на Семих Капланоглу "Мед" и филмът на Фатих Акън "Сул Кичън" са били посочени сред кандидатите за Европейските Филмови Награди. В новината пише, че германската актриса от турски произход Сибел Кекилли е била посочена сред кандидатите за най-добра женска роля за ролята си във филма "Раздяла".

ТРТ / Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2