Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

четвъртък, 28 октомври 2010 г.

ПРЕГЛЕД НА ТУРСКИЯ ПЕЧАТ 28.10.2010

ПРЕГЛЕД НА ТУРСКИЯ ПЕЧАТ 28.10.2010

Предлагаме ви кратък обзор на новините в днешните турски вестници.

Изпратена 28.10.2010 07:48:18 UTC

Обновена 28.10.2010 08:40:45 UTC

...В новина на вестник Сабах озаглавена "САЩ не се отказаха от размяната" се съобщава,че администрацията на Обама възнамерява да проведе заплануваните преговори с Иран през следващия месец на основата на "Техеранската декларация". В новината позоваваща се на новина,поместена в престижния американски вестник Уолстрийт Джорнъл се сочи че постигнатото споразумение за ядрена размяна през месец май между Турция, Бразилия и Иран ще бъде преразгледано отново и установените от групата 5+1 недостатъци ще бъдат отстранени.

..Вестник Йени Шафак в новина озаглавена "Иракският петрол ще тече в НАБУКО"съобщава за срещата проведена от премиера Реджеп Тайип Ердоган предишния ден с бившия лидер на регионалното управление в Северен Ирак Нечиван Барзани.На срещата са били обсъдени последните политически събития в Ирак и икономически въпроси предимно в областта на енергетиката.В дневния ред е бил поставен и въпроса за разширяване на проекта Набуко и включването на иракските енергийни източници в обхвата му.

..Вестник Заман помества новина под заглавието "Златните деца на Казакистан се завърнаха с 22 медала",в която се съобщава че на 25-тата Международна Олимпиада за наука и технология" Мостратек" учениците от казакско-турската гимназия се поставили подпис под големи успехи,които всъщност не са изненада.Турско-казакските гимназии съществуват в Казахстан от 1992 година и са спечелили общо 8 хиляди медала от участието си в национални и международни олимпиади.

....Вестник Стар предава изявленията, направени от генералния директор на международна застрахователна агенция действаща и в Турция.Той е заявил,че Турция се намира на 38 място в класацията на застрахователния сектор и реалният потенциал за растеж привлича вниманието на чуждите инвеститори. .

...Вестник Хабер Тюрк съобщава,че на аукцион на предмети на съвременно модерно изкуство,устроен на 26 октомври в Дубаи са били изложени произведения на творци от Турция и Близкия изток-Новината озаглавена"Голям интерес към съвременното турско изкуство в Дубаи" съобщава че турските творби са намерили купувачи на високи цени.

ТРТ / Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2