Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

петък, 10 септември 2010 г.

Хиляди афганистанци протестират пред база на НАТО заради плановете за изгаряне на Корана

Превод на Свещения Коран

Превод на Свещения Коран

The Holy Kuran

Демонстрант е бил застрелян по време на протестите срещу изгарянето на Корана пред база на НАТО в Афганистан

10 септември 2010

Кабул. Демонстрант е бил застрелян по време на протестите срещу изгарянето на Корана пред база на НАТО в Афганистан, предаде агенция Ройтерс.
Хиляди афганистанци излязоха да протестират срещу плановете на американски пастор да изгори копия на Корана пред малка база на НАТО в отдалечения североизточен град Фейзабад.
Демонстрантите са хвърляли камъни срещу базата. Съобщението за загиналия демонстрант е на говорител на местната афганистанска администрация.иаф

:::

Хиляди афганистанци протестират пред база на НАТО заради плановете за изгаряне на Корана

10 септември 2010

Кабул. Хиляди афганистанци протестират пред малка база на НАТО в отдалечения североизточен град Фейзабад срещу плановете на американски пастор да изгори копия на Корана, съобщава АФП, позовавайки се на местната полиция.
Демонстрантите са хвърляли камъни срещу базата.
От полицията не могат да определят точния брой на протестиращите, но се посочва, че става дума за хиляди хора.иаф

:::

Американците „дори не трябва да си помисля” да горят Корана, предупреди Хамид Карзай

10 септември 2010

Кабул. Афганистанският президент Хамид Карзай каза, че американският пастор „дори не трябва да си помисля” да гори Корана, предаде АФП.
„Чухме, че в САЩ пастор е решил да оскърби Корана. Въпреки, че чухме, че те няма да направят това ние им казваме дори да не си помисля за такова нещо”, каза Карзай.
Президентът каза това в президентския дворец на редовната среща с министрите и висши чиновници след молитвите, отбелязваща първия ден на празничните дни след свещения месеца Рамадан.иаф

:::

Президентът на Индонезия предупреди, че горенето на Корана застрашава световния мир
10 септември 2010 | 08:20 | Агенция "Фокус"
Начало / Свят
Джакарта. Лидерът на държавата с най-голямото мюсюлманско население на света, индонезийският президент Сусило Бамбанг Юдойоно предупреди, че плановете на американския пастор да изгори Корана заплашват световния мир, предаде АФП.
„Това заплашва света и международната сигурност. Това е нещо излагащо на опасност хармонията между религиозните хора”, каза той в телевизионно обръщение по случай края на свещения мюсюлмански месец Рамадан. иаф

:::

Робърт Гейтс изрази тревогата си за живота на американските войници и изграянето на Корана

10 септември 2010

Вашингтон. Американският министър на отбраната Робърт Гейтс е направил обръщение към християнската църква, която иска да изгори 200 екземпляра на Корана по случай 9-годишнината от атентатите на 11 септември в САЩ, за да предупреди за опасността, която това ще представлява за американските войници, предаде АФП.
Гейтс е говорил с пастора Тери Джоунс и е споделил безпокойството си от заплахата, която представлява изгарянето на Корана за живота на войниците в Ирак и Афганистан.
По-рано Джоунс обяви, че се отказва от намерението си да унищожи 200 екземпляра от свещената за мюсюлманите книга.иаф

:::

Пастор Тери Джоунс се е отказал от изгарянето на Корана

10 септември 2010

Вашингтон. Водачът на християнската секта във Флорида, която искаше да изгори Корана, обяви в четвъртък, че се е отказал от намерението си, предаде АФП.
Пред пресата пастор Тери Джоунс заяви, че се е отказал от изгарянето на Корана, предвидено за събота, 11 септември, тъй като е получил уверение, че строежът на джамията, която трябваше да бъде издигната на мястото на срутените при атентата сгради в Ню Йорк, ще бъде преместен.
От своя страна авторите на проекта за строеж на джамия на „Кота нула” опровергаха информацията, че са се отказали от строежа.иаф

Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2