Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

четвъртък, 9 септември 2010 г.

ПРЕГЛЕД НА ТУРСКИЯ ПЕЧАТ 09.09.2010

ПРЕГЛЕД НА ТУРСКИЯ ПЕЧАТ 09.09.2010

Днешните вестници отделят широко място на новините във връзка с класирането на турския национален отбор по баскетбол на полуфинала на Световния шампионат по баскетбол.

Изпратена 09.09.2010 10:41:58 UTC

Обновена 09.09.2010 10:41:58 UTC

Вестник Заман съобщава, че турският национален отбор по баскетбол в срещата си от четвъртфинала на Световния шампионат по баскетбол е победил отбора на Словения с резултат 95 на 68, с което се е класирал за полуфинала.

Вестник Миллиет отбелязва, че на полуфинала на Световния шампионат по баскетбол противник на Турция ще бъде отбора на Сърбия.

Вестник Ватан в новината със заглавие „Честит празник” пише, че турският национален отбор по баскетбол, който победи силния си противник Словения за първи път се е наредил сред 4те най-добри отбори в света. Вестникът отбелязва, че турските национали са подарили на турския народ втория подарък по повод религиазния празник Рамазан байрам след победата извоювана от турския отбор по футбол срещу Белгия. Вестникът съобщава, че радостна новина е пристигнала и от сферата на борбата. Вестникът предава, че на Световното първенство по класическа борба в Москва Селчук Челеби е победил арменския си противник и е спечелил златен медал и е станал шампион.

Вестник Хабер Тюрк в новината със заглавие „Турските мореплаватели са в ръцете на пиратите” съобщава, че сомалийските морски пирати са похитили в откритите води на Сомалия кораба "MV OLIB G" плаващ под флага на Малта с 3ма турски и 15 грузински моряци на борда. Вестникът сочи, че международните военноморски сили борещи се морските пирати, чието командване бе поето от Турция през изминалите дни са се опитали да се свържат с пиратите похитили кораба.

Вестник Хюрриет съобщава, че на вечерята организирана от президента на САЩ Барак Обама преди започването на преките преговори между премиера на Израел Бенямин Нетаняху и държавния глава на Палестина Махмуд Аббас, палестинската страна е изразила желанието за включването на Турция в преговорите. Вестникът отбелязва, че Египет и Йордания са били поканени на тази вечеря не в статут на посредници, а поради това че са страна в неразбирателството.

Вестник Сабах в новината със заглавие „Турция осъществи инвестиция на стойност 60 милиона евро в сферата на науката” съобщава, че в рамките на 3 години Турция е осъществила инвестиции на стойност 60 милиона евро за рамковите програми на ЕС провеждащи важни научни и технологични проучвания.

ТРТ / Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2