Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

петък, 10 септември 2010 г.

ПРЕГЛЕД НА ТУРСКИЯ ПЕЧАТ 10.09.2010 Г.

ПРЕГЛЕД НА ТУРСКИЯ ПЕЧАТ 10.09.2010 Г.

Предлагаме ви кратък обзор на някои от по-важните новини публикувани в днешния турски печат.

Изпратена 10.09.2010 10:44:11 UTC

Обновена 10.09.2010 10:44:11 UTC

Вестник Йени Шафак съобщава, че в първия ден от религиозния мюсюлмански празник Рамазан байрам турския народ се е мобилизирал в помощ за Пакистан. Вестникът предава, че Турският червен полумесец е започнал помощна кампания за Пакистан чрез GSM операторите.

Вестник Сабах в новината по темата пише, че помощите събрани от Турция в помощ на Пакистан, ¼ от площта на който бе засегнат от наводненията са надхвърлили 140 милиона турски лири. Вестникът отбелязва, че докато помощните кампании започнати от Дирекцията по вероизповеданията и Турския червен полумесец продължават, помощите събирани от редица професионални сдружения, дружества и неправителственни организации растат с лавинообразна сила.

Вестник Йени Шафак предава, че вестник „Файненшъл Таймс” е публикувал писмото написано от външния министър на Великобритания Уилям Хейг и финландския му колега Александър Стуб относно членството на Турция в ЕС. Вестникът отбелязва, че Хейг и Стуб са посочили, че Турция е незаменима за ЕС и че не е обърнала гръб на Запада.

Вестник Ватан съобщава, че Истанбулската фондова борса се е наредила на 9то място сред най-печалившите борси в света. Вестникът пише, че през първите 8 месеца на годината Истанбулската фондова борса е осъществила 13,53 процентен ръст.

Вестник Хабер Тюрк съобщава, че техническият директор на националния отбор по баскетбол на Сърбия Дусан Ивкович е казал следното относно отбора на Турция, който ще бъде противник на Сърбия на полуфинала на Световното първенство по баскетбол „Турският отбор е като машина унищожаваща своите противници още в първото полувреме. Турският национален отбор по баскетбол е силен противник. Постигнахте исторически успех, но все още притежавате енергия за да продължите напред”.

Вестник Ватан отдава място на отзвуците от класирането на Турският национален отбор по баскетбол на полуфинала на Световния шампионат по баскетбол. Вестникът предава, че италианският вестник „Кориере де ла спорт” е писал „Турция ще продължи докато стане притежател на златото”, а американският телевизионен спортен канал ESPN е направил следния коментар „Турците ще победят сърбите”.

ТРТ / Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2