Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

понеделник, 30 август 2010 г.

Книга с антимюсюлмански тези предизвика протести в Германия

Книга с антимюсюлмански тези предизвика протести в Германия

Автор:ARD,Радостина Йотова - БНР

В Германия протести съпроводиха представянето на новата книга на известния с провокативните си изказвания политик и член на управителния съвет на Федералната банка Тило Сарацин. В книгата си "Саморазрушаването на Германия" Сарацин обвинява живеещите в страната мюсюлмани в липсата на желание да се интегрират в обществото, като вместо това според него те предпочитали да живеят на гърба на държавата.

Тезите му предизвикаха остри критики от всички страни. Управителният съвет на Федералната банка ще се събере днес на извънредно заседание за да изработи позициятата си относно действията на Сарацин. Съветът може да препоръча на президента Кристиан Вулф да освободи Сарацин от поста му ако прецени, че той е нарушил етичния кодекс на институцията.

Според съобщения в медиите ръководството на Социалдемократическата партия, в която членува Сарацин, вече е взело решение за изключването му.

В същото време близо стотина души излязоха на улицата в Берлин за да протестират срещу премиерата на новата му книга. "За мен е проява на културен расизъм по този начин да се заклеймява цяла група от населението. Подобни неща не трябва да се случват в нашата страна", заяви председателят на турската общност в Германия Кенан Колат, който присъства лично на протеста.


Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2