Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

събота, 31 юли 2010 г.

Мустафа Хаджи - мошеник

ИСТИНАТА

Сряда,28 Юли 2010 08:50

Бисмилляхиррахманиррахим

Скъпи братя и сестри мюсюлмани,

Уважаеми братя имами,

Продължават опитите на бившото ръководство на изповеданието да заплашват държавата, правителството и гражданския мир в страната.

Връщайки се назад във времето и направим една равносметка на делата:

Единствената дейност, с която може да се похвали бившото ръководство на Мустафа Хаджи е: провеждане на активна медийна антикампания срещу личността на Председателя на ВМДС, Проф. Д-р Недим Генджев по възможно най-грозния и подъл начин – използвайки незарасналата рана на Възродителния процес. Братя имами, по времето на Възродителния процес Проф. Д-р Недим Генджев вече отдавна е бил отстранен от длъжност именно поради етническата си принадлежност и той НИКОГА НЕ е участвал в него. Той също е един от потърпевшите, защото след отстраняването му не е бил допускан на работа, бил е подлаган на специални разработки, целящи психически и емоционален разрив на личността. Подли и неверни лъжи, изречени от хора, които нямат морал, задръжки и уважение пред страданията на народа ни и които са всичко друго, но не и мюсюлмани, са твърденията, че той е участвал активно в процеса. Никой в България не е бил нито репресиран, нито преследван от него, напротив: Проф. Д-р Недим Генджев е помагал на стотици хора и в качеството си на Главен мюфтия и от свое собствено име. Раздавал е помощи, раздава стипендии до ден днешен.

Всички имоти на Мюсюлманското изповедание са възстановени след демократичните промени в страната ни именно от Проф. Д-р Недим Генджев. Всички следващи ръководства не успяха да възстановят нито един имот в повече. Не само не успяха, а и успяха да загубят имоти в следствие на лошо стопанско управление като напр. Галерията в Пловдив, хотел Балкан в Русе и др.

Всички ислямски училища в страната са открити от Проф. Д-р Недим Генджев: три средни и един Висш институт. Всички училища се радваха на голям интерес и имаха добро финансово обезпечение. Всички следващи ръководства не само не успяха да открият, а дори закриха съществуващи училища поради лоша финансова и административна дейност. Интересът към училищата и броят на учениците намаля. Учениците не виждат възможност за реализация. И респективно изповеданието остана без кадри и започна да затваря джамиите поради липса на кадри. Също поради липса на кадри и финанси ръководствата след Проф. Д-р Недим Генджев се поддаваха на всякакви влияния и приемаха финансирания с неясен произход, допуснаха нетрадиционни сектанти да проповядват.

Проф. Д-р Недим Генджев отвори джамиите в България след демократичните промени. Ръководствата след него затвориха 300 джамии в страната поради липса на кадри, която създадоха сами.

Когато държавата спря да плаща заплати на имамите Проф. Д-р Недим Генджев осигури техните заплати. През трудните икономически времена той изплащаше заплати в долари и осигури на имамите икономическа стабилност. Какво направи в последствие Мустафа Хаджи: спря заплатите на имамите и ги остави на дарения и немотия. Въпреки че финансирането на заплатите беше осигурено, то не беше използвано по предназначение.

Какво друго направи ръководството на Мустафа Хаджи:

- Продаваше даренията, изпратени за българските мюсюлмани;

- Отдаде имотите на изповеданието на безценица и нанесе непоправими щети,

- Съзнателно не водеше нито счетоводство, нито каквато и да е отчетност. Лошото стопанско управление превръща изповеданието и в един от големите длъжници. В същото време с процедурни трикове и игра на криеница се избягват опитите на Национална агенция на приходите за ревизии, не се представят никакви документи. В резултат сме на път да загубим централната сграда на изповеданието, която пък от своя страна е преотдадена под наем незаконно за 35 години.

Като краен резултат е видно, че за ръководството на Мустафа Хаджи няма абсолютно никакво уважение към българските институции и закони. До ден днешен бившият главен мюфтия не отговори и ние го призоваваме да даде своя отговор от трибуната пред Президентството:

1. ЗАЩО ФАЛШИФИЦИРА И ИЗПОЛЗВА ФАЛШИФИЦИРАНИ ДОКУМЕНТИ ПРЕД БЪЛГАРСКИЯ СЪД?

2. ЗАЩО НЕ ПРИЗНАВА РЕШЕНИЯТА НА БЪЛГАРСКИЯ СЪД, КОЙТО Е ОТРЕДИЛ, ЧЕ ЕДИН ФАЛШИФИКАТОР НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ГЛАВА НА ВЕРОИЗПОВЕДАНИЕТО?

3. НЕ ГО ЛИ Е СРАМ ПРЕД МЮСЮЛМАНИТЕ В БЪЛГАРИЯ?

4. КАКВО ИЗОБЩО НАПРАВИ ЗА МЮСЮЛМАНИТЕ ПО ВРЕМЕ НА НЕГОВОТО РЪКОВОДСТВО?

Уважаеми братя и сестри мюсюлмани,

Свидетели сме на един от най-подлите опити за манипулация на общественото мнение, използвайки все още отворената ни рана Възродителен процес. Ние искрено тъжим, че все още някой се опитва по този начин от болката ни да печели дивиденти. И този някой не е кой да е, а някой от нас и някой, който е ръководил изповеданието. И ако някога Възродителния процес е използван от комунисти против турци, то той сега се използва от мюсюлмани срещу мюсюлмани.

Главно мюфтийство и ВМДС с председател Проф. Д-р Недим Генджев ДЕКЛАРИРА, ЧЕ:

- ПЪРВА И ОСНОВНА ЗАДАЧА Е, ИЗПОВЕДАНИЕТО ДА СЕ ВДИГНЕ ОТНОВО НА КРАКА СЛЕД ТОЗИ МОРАЛЕН ЗАСТОЙ И ФИНАНСОВА РАЗРУХА;

- ДА СЕ ОСИГУРЯТ ЗАПЛАТИ НА ИМАМИТЕ;

- ДА СЕ ВЪЗСТАНОВИ АВТОРИТЕТЪТ И ДОВЕРИЕТО В ИСЛЯМЪТ КАТО РЕЛИГИЯ, КАКТО И В ИНСТИТУЦИЯТА;

Категорично осъждаме опитите на бившото и нелегитимно ръководство, начело с Мустафа Хаджи да създава и подклажда религиозни и социални напрежения и да манипулира вярващите.

Осъждаме опитите чрез уличен натиск, заплахи с граждански размирици и използването на Възродителния процес да принуждава Президентство, Правителство и българския съд да действат против законите на страната. Осъждаме и подклажданата намеса на външни фактори в изповеданието. Осъждаме използването на Възродителния процес за постигане на лични цели.

Братя, Аллах е велик и справедлив. Ние се молим на великия Аллах и вярваме, че той ще помогне на Нас, мюсюлманите, да намерим верния път към неговата вяра.

Есселяму алейкум ве рахметуллахи ве берекяту.

ВМДС

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2