Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

вторник, 6 април 2010 г.

Ро -ро превози между Франция и Турция заради задръстванията на Капъкуле !

Ро -ро превози между Франция и Турция заради задръстванията на Капъкуле !

Автор: Нахиде Дениз - кор. на БНР в Истанбул

Транспортна ро-ро линия от няколко дни свързва турското пристанище Текирдаа на Мраморно море и френския пристанищен град Тулон, предназначена за турските тирове, превозващи стоки за западна Европа. Тировете по суша идват на пристанището на Текридаа, товарите се обработват на тамошната митница, запечатват се и се натоварват на кораб и след 72 часа пътуване по море пристигат във френското пристанищеТулон.

Тези дни тръгнаха първите 140 тирове по тази линия, с турски кораб. Шофьрите се превозват със самолети до Франция от истанбулското летище Сабиха Гьокчен.

"Засега Ро-ро превозите са веднъж в седмицата, а от месец юни планираме да започнат два пъти седмично", заяви отговорен представител на Дружеството на международните превозвачи Али Чичекли.

По думите му ро-ро превозите между Текирдаа и Тулон ще създадат улеснения за по-бързото и безпроблемно доставяне на турските износни стоки на западноевропейските пазари.

"Пътят по суша за западна Европа през Капъкуле-Капитан Андреево създава големи проблеми за турския износ поради недостатъчния капацитет на българската митница на Капитан Андреево. Турските тирове чакат с дни на границата, за да преминат на европейска територия. Освен това пътят минава и през няколко други държави, което усложнява митническите формалности, оскъпява превозите. Ро-ро връзката има редица предимства пред трафика по суша и ще спомогне да разрешим проблемите", коментира турският представител.

На пристанището Текирдаа е инсталирана рентгенова уредба за контрола на тировете. Има и куче-детектор за търсене на наркотици, съобщиха турските източници.

бнр /

Photobucket

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2