Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

събота, 13 февруари 2010 г.

Turkiye haberler - 13.02.2010 !

Турските власти арестуваха 69 души по подозрение във връзки с кюрдските бунтовници
13 февруари 2010 | 15:11 | Агенция "Фокус"
Анкара. Турската полиция в рамките на операция на територията на осем провинции в южната и източната части на страната арестува 69 души по подозрение във връзки с кюрдските сепаратисти, предаде АФП.
По думите на източници от турските сили за сигурност, операцията е имала за цел да предотврати провеждането на демонстрации по случай 11-та годишнина от ареста на лидера на Кюрдската работническа партия (ПКК) Абдула Йоджалан.
Източниците добавиха, че сред арестуваните има местни лидери и народни избраници на турската прокюрдска Партия на мира и демокрацията.

Турция и Бахрейн подписаха споразумение за сътрудничество между парламентите на двете страни
13 февруари 2010 | 14:07 | Агенция "Фокус"
Анкара. Турция и Бахрейн подписаха споразумение за сътрудничество между парламентите на двете страни, съобщава Анадолската агенция.
Документът бе подписан по време на официалното посещение на председателя на турския парламент Мехмет Али Сахин в Бахрейн. В Манама той проведе разговори с председателя на долната камара на бахрейнския парламент Калифа Ахмад ал Захрани.
Сахин е изразил задоволството си от напредъка на Бахрейн по отношение на спазването на правата на човека и особено на правата на жените.

Турският премиер замина на посещение в Катар
13 февруари 2010 | 13:49 | Агенция "Фокус"
Анкара. Турският премиер Реджеп Тайип Ердоган замина на посещение в Катар, предаде Анадолската агенция.
Ердоган е придружаван от министрите на външните работи, финансите, енергетиката и природните ресурси. Визитата е по покана на катарския премиер и външен министър Хамад бин Джасим бин Джабир ал Тани.
Ергодан ще произнесе реч по време на форума „САЩ-ислямски свят”. Турският премиер ще се срещне с емира на Катар и ще взема участие в турско-катарски бизнес форум.

Държавният секретар на САЩ ще се срещне с турския премиер в Катар
13 февруари 2010 | 11:00 | Агенция "Фокус"
Вашингтон/Анкара. Държавният секретар на САЩ Хилари Клинтън ще проведе среща с турския премиер Реджеп Тайип Ердоган по време на посещението му в Катар. Ердоган е в Доха за участие във форума „САЩ-ислямски свят”, предаде Анадолската агенция.
Клинтън и турският премиер ще обсъдят близкоизточния мирен процес, както и въпроса с иранската ядрена програма.

Турската полиция залови 107,6 кг хашиш
13 февруари 2010 | 09:52 | Агенция "Фокус"
Анкара. Турската полиция залови 107,6 кг хашиш при операция в източната провинция Малатия, съобщава Анадолската агенция.
След получен анонимен сигнал полицаите са спрели за проверка автомобил, в който са открити наркотиците.
При операцията са задържани двама души.

Реджеп Тaйип Ердоган заминава на двудневно посещение в Катар
13 февруари 2010 | 01:24 | Агенция "Фокус"
Анкара. Турският премиер Реджеп Тайип Ердоган ще бъде на официално двудневно посещение в Катар от днес по покана премиера Хамад бин Джасим бин Джабир ал Тани, съобщава Анадолската агенция. Ердоган ще участва във форума „САЩ-ислямски свят”, който ще се състои днес в столицата Доха . Турският премиер ще се срещне с емира на Катар Амир Хамад бин Халифа ал Тани и ще вземе участие в турско-катарски бизнес форум.

Президентът на Турция е на посещение в Бангладеш
13 февруари 2010 | 01:16 | Агенция "Фокус"
Дака/Анкара. Президентът на Турция Абдуллах Гюл е на двудневно посещение в Бангладеш, съобщават турските медии. Държавният глава пристигна в Дака вчера от Индия след официалната си визита там.
На срещите с представителите на Бангладеш ще бъдат обсъдени двустранните търговски отношения и възможностите за разширяване на сътрудничеството. Абдуллах Гюл ще има срещи с президента на Бангладеш, с премиера, с министрите на външните работи и на финансите, както и с представители на деловите кръгове в рамките на бизнес форума Турция – Бангладеш, който ще се състои в Дака.

Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2