Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

вторник, 16 февруари 2010 г.

30 населени места в област Смолян са без електрозахранване,а границата ни Турция е затворена !

Преляла река затвори границата с Турция, 30 села в Смолян без ток !

30 населени места в област Смолян са без електрозахранване, а границата ни Турция е затворена след силните дъждове и интензивно снеготопене в последните дни.

Към 5.00 часа тази сутрин по данни на Гражданска защита няма ток в селата в общините Смолян, Мадан и Девин. Нивата на язовира и хвостохранилището в община Златоград са в рамките на нормалните стойности. Язовирът е с 22 см над преливника, а хвостохранилището прелива с 20 см. От Гражданска защита уточняват, че тези стойности са нормални и няма опасност от наводнения.

Затворени остават пътищата до селата Рибни дол и Две тополи в община Баните, до селата Боево и Мочура в община Рудозем, както и пътят Белица - Загражден. В община Смолян единственият непроходим път е до село Мугла. Гражданска защита ще достави хляб и лекарства на жителите в селото, тъй като единственият път дотам е затворен от нова паднала лавина. В селото има ток, работят и телефоните.

От 04.30 часа тази сутрин отново е затворен за движение граничният контролно-пропускателен пункт Капитан Андреево. Заради преливането на река Каламица пътят към границата с Турция е наводнен. Вчера, в късния следобед, пунктът беше отворен само за товарни автомобили. Тъй като има опасност водата да залее трафопост, от тази сутрин не се допускат никакви превозни средства.

Очаква се днес валежите в цялата страна да спрат. По-късно през деня обаче от югозапад ще започне ново увеличение на облачността и още преди полунощ срещу сряда в Югозападна България ще завали дъжд.

др / Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2