Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

вторник, 16 февруари 2010 г.

Одринските власти съобщиха,че река Марица е преляла !

Река Марица преля в Турция !

Автор: Нахиде Дениз - Истанбул

Одринските власти съобщиха, че река Марица е преляла. От България спуснали вода от язовирите и за 6 часа дебитът на реката се е повишил със 100 куб. метра в сек. и преляла. Кметът на Одрин Хамди Седефчи каза, че българските власти информирали предварително турската страна.

Придошлата река заляла много жилища и обекти в крайградското селище Киришхане, допълни той. Там са насочени спасителни екипи и много техника. Голяма част от населението предварително е било евакуирано, но има опасност водите да залеят и централната част на града, ако се скъсат някои от подпорните диги.

Продължава да вали, през последните 24 часа са измерени 34 литра валежи на квадратен метър, възможно е да бъде обявено извънредно положение, заляти са стотици декари обработени площи, производствени съоръжения, заведения. През цялата нощ са продължили спасителните действия.

В Истанбул също има щети от падналите проливни дъждове. Преляха водите на залива Златният рог. Наводнени са пешеходни участъци, паркове и градини.

Поради силния вятър има прекъсвания в движението на пътническите кораби между европейския и азиатския бряг, наводнени са някои от пристанищата в града.

бнр / Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2