Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

понеделник, 22 февруари 2010 г.

Ердоган с бронежилетка за $12 хиляди !

Ердоган се нагизди с бронирана риза за $12 хиляди !

Турският премиер никак не се чувствал добре в обикновените
!

Турският премиер Реджеп Тайип Ердоган си е поръчал бронирана риза за 12 хиляди долара, съобщава електронното издание на в. "Хюриет".

Според медиите в южната ни съседка ризата била досущ като тази на американския президент Барак Обама.

Ердоган не се чувствал никак удобно в по-евтините бронежилетки, затова и настоял за новата, която била доста тънка и мека, произведена от специален материал без стоманени нишки.

Ризата предлага надеждна защита от куршуми, установили изпитанията в турската разузнавателна служба МИТ, допълва изданието.

Охранителите на Ердоган често настоявали премиерът да носи бронежилетка, за да е защитен от евентуални куршуми, насочени срещу него.

Портал Турция

Obama gömleği giyecek

Selçuk ŞENYÜZ / ANKARA 22 Şubat 2010

Çelik yelek giymekten hoşlanmayan Başbakan Tayyip Erdoğan için ABD Başkanı Obama’nın da kullandığı kurşun geçirmez gömleklerden sipariş edildi.

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan için ABD Başkanı Barack Obama’nın da kullandığı çelik gömleklerden sipariş verildi. MİT’te her türlü silahla test edilen çelik gömleğin tanesi 12 bin dolar.

YELEK YERİNE GÖMLEK

Başbakan Erdoğan’ın konuşma yaptığı kürsünün içini kurşun geçirmez çelik plakayla kaplayan koruma görevlileri, zaman zaman Erdoğan’dan çelik yelek giymesini de istiyor. Bu taleplere pek sıcak bakmayan Erdoğan’ın, bazı durumlarda yeleği giydiği de oluyor. Çelik yelek, gömlek altında pot yaptığı için de tercih edilmiyor. Bunun üzerine alternatif bir yöntem arayan görevliler, çareyi Obama’nın da kullandığı ‘Bullet Proof’ adıyla bilinen özel yapım çelik gömleklerden sipariş vermekte buldu.

MİT’TE DENEDİ

Bu çelik gömlekler, normal çelik yeleklerden daha ince ve daha hafif. Ultra yüksek moleküler yoğunlukta polietilen malzemeden yapılan gömleklerin, kurşuna mukavemeti üst seviyede. İçinde çelik bulunmayan gömlekler, özel bir kumaştan imal ediliyor. “Çelik” ifadesi kurşun geçirmeyecek kadar dayanıklı olduğu için kullanılıyor. VIP satışı yapılan çelik gömleklerin fiyatı, 12 bin dolar. Gömleklerden biri, Milli İstihbarat Teşkilatı’nda da denendi. Yakın mesafe tabanca, Uzi gibi makineli tabanca, MP4 ve uzak mesafe tüfek atışlarında başarılı sonuçların alınmasının ardından Erdoğan’ın beden ölçülerine uygun sipariş verildi.

http://www.hurriyet.com.tr / Portal Turkey

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2